С чувство за хумор от бургаска аптека съобщават на своите

...
С чувство за хумор от бургаска аптека съобщават на своите
Коментари Харесай

На бургаски аптекари им писна да обясняват, че йодът е изкупен и направиха това!

С възприятие за комизъм от бургаска аптека оповестяват на своите клиенти, че в техния обект йодът е изкупен, видя Burgas24.bg . За неналичието на извънредно търсената в последно време стока осведоми самият Йода от " Междузвездни войни ". На фотография с неговия лик написа само " Йода свърши ". Краткото обръщение, залепено на входната врата, се набива на очи и сигурно е понижило в пъти запитванията за дефицитния артикул. Още по-сигурно е, че провокира необятни усмивки по лицата на клиентите.

Както Burgas24.bg заяви в последните дни у нас се вижда нараснало търсене на йод и йодни артикули. Най-многобройни са запитванията за хапчета калиев йодид. В аптечната мрежа у нас в никакъв случай не е имало такива таблетки, само че самият калиев йодид като микроелемент влиза в състава на доста витамини и добавки, изясни ръководителят на Регионалната фармацевтична гилдия в Пловдив магистър-фармацевт Димитрия Стайкова. Приемането на йод е пагубно за щитовидната жлеза, защото там се натрупва неведнъж повече в сравнение с в другите жлези с вътрешна секреция.

Аптекарите приканват да не се пие йодна смес, която е за външно приложение и поучават хората наложително да се съветват с персоналните си лекари. Предупреждават, че самодейното лекуване посредством вътрешен банкет на йодна смес крие риск от изгаряния на дихателните пътища и има риск за следващо нарушаване във функционалностите на храносмилателната система и обмена на веществата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР