С чудесен гол с удар от воле на Матс Вифер

...
С чудесен гол с удар от воле на Матс Вифер
Коментари Харесай

Фейенорд отчая Рома с шедьовър

С превъзходен гол с удар от воле на Матс Вифер в 54-тата минута нидерландският Фейенорд победи с 1:0 италианския Рома в първи мач от четвъртфиналите в Лига Европа.

Срещата, която бе повтаряне на миналогодишния край в Лигата на конференциите, мина под надмощието на домакините от Ротердам, само че мачът можеше да има напълно различен процес, в случай че тъкмо преди почивката Лоренцо Пелегрини не бе пропуснал дузпа за гостите.

В началните минути играта се водеше най-вече в половината на Фейенорд, само че гостите не успяваха да създадат нещо изключително рисково. Тяхната офанзива обаче изгуби мощност в срещата на първата част, когато аржентинският плеймейкър Пауло Дибала получи травма в слабините и бе сменен.

Все отново Рома стигна до отлична опция за гол в 42-рата минута, когато бе отсъдена дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана капитанът на Рома Пелегрини, само че неговият удар откри страничната греда.

През второто полувреме Фейенорд подвигна оборотите и в 54-тата минута Вифер откри. Той засече от въздуха центриране на Усама Идриси и с удар отвън границата на наказателното поле прати топката във вратата на " вълците ".

До края на мача най-хубавата опция за равнене пред отбора на Жозе Моуриньо се откри пред Роджър Ибанес, само че неговият удар с глава бе избит от голлинията от състезател на домакините, след което топката се удари в напречната греда и бе изчистена.

Капитанът на домакините Оркун Кьокчю също имаше две положителни благоприятни условия да направи успеха на ротердамци по-изразителна, само че шансът не бе на негова страна.

Реваншът е след седмица в Рим.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР