С четене на обвинителния акт от страна на прокуратурата започна

...
С четене на обвинителния акт от страна на прокуратурата започна
Коментари Харесай

Делото за разграбването на EVN започна без двама от обвинените финансисти

С четене на обвинителния акт от страна на прокуратурата стартира днешното правосъдно съвещание по делото против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев.

Дянков, Трайков и Прокопиев, дружно с трима финансисти от компанията " Булброкърс " са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното сдружение EVN.

Първите трима се явиха в правосъдната зала, до момента в който двама от финансистите от компанията " Булброкърс " не се появиха.
 Отложиха делото за разграбването на EVN
Отложиха делото за разграбването на EVN

Заради болен юрист

Припомняме, в края на месец януари 2019 година делото потегли всъщност . Мотивите на магистратите бяха, че не са позволени процесуални нарушавания, с които отхвърлиха настояването на отбраната за прекъсване на правосъдното и наказателно произвеждане.

Днес по делото би трябвало да бъде разпитан министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Преди делото да тръгне всъщност, процесът против някогашните министри на финансите и енергетиката в първото държавно управление на Борисов Трайков и Симеон, както и против издателя Иво Прокопиев, беше отлаган.

Припомняме, съгласно прокуратурата " БУЛБРОКЪРС " ЕАД са занижили цената на дяловете и от това са настъпили имуществени вреди в размер на 20 829 200 лева

Обявените тогава за продажба 51 512 броя акции, съставляват 33% от капитала на " ЕВН България Електроразпределение " АД.

От своя страна обвинените акцентират, че договорката за продажба на EVN е получила утвърждение както на Комисията за финансов контрол, по този начин и на Агенцията за приватизация.
 Прокуратурата поправи обвиняването против Трайков, Дянков и Прокопиев
Прокуратурата поправи обвиняването против Трайков, Дянков и Прокопиев

Обвинението е импортирано в Спецсъда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР