С Честит Тодоровден! жители на пловдивското село Царацово посрещнаха президента

...
С Честит Тодоровден! жители на пловдивското село Царацово посрещнаха президента
Коментари Харесай

Радев от Царацово: Тодоровден е символ на волния порив на българина към свободата

С " Честит Тодоровден! " поданици на пловдивското село Царацово посрещнаха президента Румен Радев.  На конната база " Фригопан " президентът взе участие в формалното разкриване на спортния сезон по конен спорт. Той съобщи, че днешният празник е знак на волния ентусиазъм на българина към свободата.
Още по темата
Събитието стартира с церемониален водосвет, а в границите на празничната стратегия бяха пресъздадени обичаите за Тодоровден, които включват и обичайни надбягвания с коне - кушии. До президента застанах кметът на община " Марица " Димитър Иванов и локални първенци.

Радев поздрави гостите и пожела " нов живот и изобилие ".



" За мен е наслаждение и чест да бъда ваш посетител през днешния ден и да ви поздравя по случай Тодоровден - един от най-тачените български празници. Редица са обичаите и традициите, които нашият народ е съхранил през вековете, само че точно със своята оцветеност и достоверност кушиите са един от най-обичаните празници. Те са и нашата връзка с предците ни. Нашата предшественици точно с изкусната си езда са печелили славни победи. Този празник е знак и на волния ентусиазъм на българина към свободата . Този ярък празник на прага на пролетта е и вяра за нов живот. Нека този празник носи религия и вяра на всички нас за по-добри времена за България и за нашите младежи ", съобщи президентът и благодари на присъстващите, че възпитават младежите на родолюбие и обич към традициите.

От екипа му обясниха, че няма да приказва по други тематики отвън днешния празник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР