С богата програма, прекрасни изпълнения и много настроение, премина 53-ия

...
С богата програма, прекрасни изпълнения и много настроение, премина 53-ия
Коментари Харесай

Аспарухово отпразнува своят 53-ти традиционен събор „ Аспарухово пее и танцува”

С богата стратегия, прелестни осъществявания и доста въодушевление, мина 53-ия обичаен събор „ Аспарухово пее и танцува ” 2019, съобщи кореспондент на Днес+
За поредна година аспаруховци се събират да отпразнуват празника си, с помощта на съдействието на Община Варна и НЧ „ Просвета 1927 ”

Програмата беше доста колоритна, показаха се доста и неповторими варненски гении.
Много фенове на ръчната направа, имаха удоволствието да се насладят и да си закупят разнообразни ръчно направени сувенири, картини, аксесоари, както и по този начин обичаните и емблематични разнообразни захарни петлета.

Интересна атракция беше интерактивното огледало, където всеки искащ, можеше да се снима и да получи момента фотография и спомен от тазгодишния събор.
Отец Добромир, ръководител на църковното настоятелство в локалната енория, освети празника с молитва за здраве и благоденствие.

Събитието почете и кметът на град Варна Иван Портних.
„ Честит празник на всички, които живеят в най- красивия и уповавам се скоро и най-уредения регион на Варна. Винаги е доста прочувствено и се веселя, че тази традиция продължава и от ден на ден и повече участници имаме на сцената на този прелестен ден. Разбира се, няколко думи бих желал да кажа за това, което следва да се случи в Аспарухово. Знаете, че обновяването на региона е една моя персонална идея, направихме доста през последните години,направихме в действителност не малко ” - съобщи кметът Иван Портних в обръщението си към аспаруховци. Той показа с жителите на региона за бъдещи проекти по отношение на инфраструктурата и идни планове.

Кметът на регион Аспарухово по традиция откри тазгодишният събор, като благодари на ръководителят на НЧ „ Просвета 1927 „ Николай Бинев и на всички негови сътрудници, дали своя принос за организацията на следващото 53-то издание на събора.

Специалният посетител на събитието беше Михаела Маринова а празникът приключи с обилна заря

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР