С богата празнична програма ще бъде отбелязан 24 май –

...
С богата празнична програма ще бъде отбелязан 24 май –
Коментари Харесай

С богата програма в Перник отбелязват 24 май

С богата празнична стратегия ще бъде маркиран 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност в Перник.
Празникът ще стартира в 11:00 ч. с празнично дефиле на над 3000 пернишки възпитаници и учители, което ще бъде предвождано от ученическия оркестър на VI СУ.
Пред Двореца на културата в 12:00 ч. ще стартира същинската част на празника с гала по издигане на националния байрак на Република България, Връчване на оценките „ За принос “ в региона на образованието, културата и публицистиката и концертна стратегия с присъединяване на креативен обединения на ЦПЛР Обединен детски комплекс.
Инициативата на Международния юношески център Перник – „Жива библиотека“ ще стартира в 13:00 ч. при сцената в централния градски парк. Разликата с останалите библиотеки е, че тук книгите са хора, а четенето е диалог.
Биографичната книга на Георги Тошев – „Тя, Цветана Манева“ ще бъде показана в 15:30 ч. на централния градски площад. В изданието журналистът е описал всички лица на звездата на българското кино и спектакъл.
В 19:00 ч. Отново пред Двореца на културата ще стартира празничния концерт на отбор „ Тракия “. Танцьорите на един от най-големите български ансамбли ще поздравят перничани с танци и песни от другите етнографски области на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР