С блокади на повече от 40 важни пътни точки и

...
С блокади на повече от 40 важни пътни точки и
Коментари Харесай

Зърнопроизводители блокираха над 40 важни пътни точки. Премиерът: проблемът с вноса от Украйна е решен

С блокади на повече от 40 значими пътни точки и гранични пунктове стартира националният митинг на земеделските производители, в който участват над 26 браншови организации от целия бранш. Браншът слага пред държавното управление пет претенции: да продължи възбраната за импорт на аграрни артикули от Украйна, като се разшири с несъгласие и върху плодове, зеленчуци месо, мляко и мед; до 30 септември на фермерите да бъде заплатен цялостният размер на обезщетения на загубите поради войната в Украйна; държавната помощ за пропадналите от естествени бедствия площи да бъде неотложно платена; допълнителни средства за държавни помощи и облекчение на изискванията по интервенциите от Стратегическия проект. Ръководството на Българския фермерски съюз се събра на летището в Бяла Слатина, където е извадена агротехника от региона. А министър председателят заяви пред медиите, че казусът, който зърнопроизводителите са сложили, а точно с вноса от Украйна, е решен. Въпреки думите му, митингът стартира, а на следващия ден протестиращите ще се реалокират и пред прозорците на Министерския съвет.

" Извиняваме се на жителите и предизвестяваме да отсрочат планувани пътувания на 18 и 19 септември, защото ще бъдат затворени основни пътища в цялата страна. Ефективните протестни дейности ще продължат до осъществяването на всички претенции ", сподели ръководителят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов.

От Инициативният комитет за осъществяване на безсрочните ефикасни протестни дейности за избавяне на българското земеделие упорства вниманието да не се концентрира напълно към зърнопроизводителите, защото в протестните дейности се включва целият отрасъл, в това число животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци, се показва в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР