С блокади на основни пътни артерии в Гърция заплашват местните

...
С блокади на основни пътни артерии в Гърция заплашват местните
Коментари Харесай

Гръцките фермери пак плашат с пътни блокади

С блокади на съществени пътни артерии в Гърция заплашват локалните фермери, в случай че държавното управление не извърши настояванията им за по-ниски цени на дизеловото гориво; подкрепа на цените на земеделските артикули, понижаване на налозите в аграрния бранш и по-високи пенсии, заяви БНР. В момента се водят договаряния в аграрното ведомство. Земеделците се заканват, че при липса на съглашение с държавното управление, ще блокират с тракторите пътнищата.

Фермерите започнаха към този момент да разполагат селскостопанска техника наоколо до централната автомагистрала между Солун и Атина. Стотици трактори към този момент са ситуирани в регионите на Лариса, Кардица, Трикала. Лидерите на фермерите в областите, които още не са започвали да изкарват трактори край пътища, обявиха пълна подготвеност за протестни дейности.

Националният фермерски съюз реши да започне протести от събота в Солун, където ще се организира интернационалната селскостопанска галерия „ Агротика “. От полицията към този момент предизвестиха, че до панаирното градче няма да се позволяват трактори. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР