С блицконтрол започва пленарното заседание в 9:00 часа. В него

...
С блицконтрол започва пленарното заседание в 9:00 часа. В него
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат връщането на хартиената бюлетина и закупуване на нови самолети F-16

С блицконтрол стартира пленарното съвещание в 9:00 часа. В него ще вземат участие служебният министър-председател Гълъб Донев и вицепремиери. 

В дневния ред за работа на депутатите е приемането на план на решение за капиталов разход за придобиване на нов вид военен аероплан - втори стадий. Вносител на проекторешението е Министерският съвет. Целите на плана плануват окомплектоване с техника и въоръжение на една авиационна ескадрила многоцелеви изтребители 16 самолета F-16 Block-70, както и довеждане докрай на процеса по създаване на цялостни качества за обслужване и употреба на авиационната техника, оборудването, въоръжението и наземните системи, придобивани в границите на първи и втори стадий от план „ Придобиване на нов вид военен аероплан “. 

В дневния ред са и законопроекти за изменение и допълнения на Изборния кодекс. Внесени са три законопроекта, надлежно от „ Българска социалистическа партия за България “, „ Възраждане “ и „ Демократична България “ (ДБ). На свое съвещание правната комисия утвърди на първо четене препоръчаното от левицата изменение за връщане на хартиените бюлетини съгласно желанието на гласоподавателя. От Демократична България предложиха промени, с които да се увеличи прозрачността и сигурността на машинното гласоподаване. От Демократична България се оповестиха „ срещу “ смесения вид гласоподаване, който оферират от „ Българска социалистическа партия за България “ – с хартия и машина. От „ Възраждане “ оферират съставът на Централната изборна комисия да отразява пропорционалното систематизиране на мандатите и се предлага въвеждане на непрекъснато видеонаблюдение през целия избирателен ден. 

След законодателната активност е планувано време и за постоянен парламентарен надзор, в който ще вземат участие вицепремиерът Атанас Пеканов и още седем министри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР