С безотговорни политици и милиони информирани от Фейсбук България посреща

...
С безотговорни политици и милиони информирани от Фейсбук България посреща
Коментари Харесай

В страната на ината и големите конспирации: Ваксъри срещу ан...

С безотговорни политици и милиони " осведомени " от Facebook България посреща четвъртата вълна на COVID-19 с едвам 16% изцяло ваксинирани и стотици умиращи дневно.

Без някой да ни натиска или да сме жертва на следващата огромна интрига, България се трансформира в място, където учените могат гратис да тестват своите теории за стадния имунитет и методите, по които светът ще се оправи с пандемията от COVID-19. Ако оцелеем без жертви като на война, ще е ясно, че имунизацията не е избавление, а изцерението ще пристигна, в случай че бъде намерено лекарство против вируса или пък той самичък си отиде. Естествено, опитът не е безвъзмезден. Ще го платим всички с живота на близки и познати или със личния си.

Заради безотговорните политици, безредните дейности на здравните управляващи България посрещна четвъртата вълна с едвам 20% изцяло ваксинирани и стотици умиращи дневно.

На фона на черната статистика продължава ожесточената борба в нета сред ваксъри и антиваксъри. Тя е с предупреден край и спечелилият от дълго време е прочут. В изгода на антиваксърите работят прословутият български дебелоглав, любовта към конспирациите и феноменът на високата осведоменост в Google и Facebook.

Ровейки се в обществените мрежи, човек може да прочете най-странни теории за какво не би трябвало да се имунизираме. Нашенецът ги попива и им има вяра.

Затова и

българинът е безапелационният антиваксър номер 1 на Европа.

Близо 45 % от нашенците отхвърлят да се имунизират! И разумно сме последни по брой имунизирани в Европейски Съюз с едвам 15,7 % с две дози (вж. таблицата, данните са от 23 септември).

Изпреварват ни безусловно всички съседи, да не приказваме за Западна Европа, в това число и обичаната на мангъровците Швеция.

В интерес на истината, някои от антиваксърските теории са занимателни. Тръгна се от чипирането, което ни прави Бил Гейтс. То роди куп вицове и въпроси, да вземем за пример: Защо му е на основателя на „ Майкрософт “ да чипира бай Иван краваря от Павликени? Ще може ли да хващаме 5G? И автоматизирано ли ще надграждаме „ Уиндоус “?

Други всеобщи конспирации гласят, че новите ваксини унищожават ДНК-то и до 5 години всички ще умрат. Че водят до неплодородие (кой и по какъв начин го откри за действително 9 месеца ваксиниране)! И безчет други.

Антиваксърството откри почва у нас по две линии. Едната е безконечната игра на положително и неприятно ченге, с която неправителствени организации (НПО) прибират пари от страната.

Другата е чисто политическа. Тези 45 % българи, упоменати горе, са ухажвани сега от много партии. А политиците се опасяват за рейтинга повече, в сравнение с за живота си и напълно естествено избират да не влизат в борба с масата. Така останахме надалеч от твърдите проваксърски ограничения като тези в Гърция да вземем за пример.

Говоренето анти за Коронавирус ограниченията донесе триумф на Слави Трифонов в два избора подред

Но пък неуспехът на Мангъров в политиката е образец за противоположното.

Антиваксърството има дълбоки корени и в народопсихологията на Балканите. По нашите земи не обичаме да ни изясняват какво би трябвало да вършим. Дори в случай че не сме учили и половин учебен срок медицина да вземем за пример, а насреща приказва професор.

„ Ти на мен не ми обяснявай “ може да бъде народен девиз.

Разбира се, шумното говорене срещу имунизациите разколеба и много хора, които по принцип не са антиваксъри. Напротив, даже без проблем са ваксинирали децата си по всички посоки, които знаем от десетилетия.

Най-големия удар по имиджа на имунизациите нанесе възбраната на „ Астра Зенека “ в някои страни вследствие на сякаш получени тромбози при нищожен % хора. За мнозина чисто комерсиална война, защото тогава препаратът от Оксфорд се продаваше за 3 евро, а съперниците пуснаха техните по 13-18. Но черният PR несъмнено съумя.

Вторият удар пристигна от подозренията на учени (пример е и българският професор Чорбанов), че имунизациите са били направени прекомерно бързо, с цел да се потвърди тяхната успеваемост. И имат право да бъдат наречени ваксини, когато подсигуряват 100 % отбрана, а не 85 или 95.

Какво направи против всичко това България, която от 0,5 % антиваксъри преди години в този момент отгледа милиони невярващи? Не и най-важното. Да вади обстоятелства, обстоятелства и обстоятелства вместо апели.

Погледа ми сграбчи мнение на личния състав в една от огромните лечебни заведения у нас. Тези млади лекари направиха

съвършения PR на имунизациите.

През август по-малко от 10 % от пациентите в COVID-19 отделението са били имунизирани. От 1 до 21 септември не е имало НИТО ЕДИН ПАЦИЕНТ с сложени две дози. Кратко и ясно!

С 12,5 % понижава броят на смъртните случаи на всеки 10 % нови имунизирани измежду популацията. Иначе казано, в случай че страната ни вървеше с положителните темпове за Европа, щяхме да спасим живота на половината българи, умряли по време на четвъртата вълна. А за жалост, те са прекалено много. От началото на пандемията България заема шесто място в света по смъртност на 1 милион население в света след Перу, Босна и Херцеговина, Унгария, Северна Македония и Унгария.

И надали другояче рационалното пояснение, че по принцип популацията ни е всеобщо изумено от хронични болести и липсва профилактика, води до някакво успокоение или още повече утешение. Все нещо общо има и имунизацията, каквото и да ни приказват нейните съперници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР