С атрактивно дефиле на участниците - на 1 юли от

...
С атрактивно дефиле на участниците - на 1 юли от
Коментари Харесай

Фолклорният конкурс „Пауталия“ ще се състои от 1 до 3 юли в Кюстендил

С атрактивно дефиле на участниците - на 1 юли от 17:00 часа, ще бъде обещано началото на 16-ия интернационален фолклорен конкурс " Пауталия ", който ще се състои от 1 до 3 юли в Кюстендил. Организатори на събитието са Община Кюстендил, читалище " Братство " и читалище " Пробуда ".

През годините състезанието се утвърди като сцена, която дава поле за изява на фолклорни сформира и реализатори от страната и чужбина, които да покажат благосъстоянието на своя фолклор. Целта му е да запази и разпространява българското национално творчество и да покаже неговото почтено място измежду другите нации, сподели ръководителят на читалище " Братство " Иван Андонов.

Конкурсът е включен в културния календар на Министерство на културата и в програмата за подкрепяне на даровити деца в България, по която ще бъдат присъдени по три едногодишни стипендии в категориите самостоятелни реализатори по национално пеене, акордеон и тамбура, във възрастова група 8-12 клас и по 3 целеви финансови поддържа в същите категории, във възрастова група 5-7 клас.

Срокът за записване на участници изтече на 24 юни. Заявка за присъединяване са подали над 3000 участници – самостоятелни реализатори и обединения от разнообразни възрасти от цялата страна, както и от прилежаща Сърбия, добави Андонов.

В журито на състезанието са поканени едни от най-утвърдените имена в региона на музикалното изкуство, допълниха уредниците. Тази година участниците ще се изявяват на две подиуми - в читалище " Пробуда " и на сцена " Арката ", на площад " Велбъжд ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР