С архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола

...
С архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола
Коментари Харесай

С архиерейска света литургия и панихида в Карлово започва възпоменателното отбелязване на 150 години от гибелта на Левски

С архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола в Карлово през днешния ден стартира възпоменателното отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски. Църковните служения ще бъдат осъществени в храм " Успение на света Богородица " в 9:00 часа, оповестиха от Община Карлово. В 11:00 часа в Исторически музей-Карлово ще бъде показана изложбата " Отдаден на Отечеството - Иван Грозев - сподвижник на Апостола ". Тя показва архиви и документи по тематиката, съхранявани в музея.

В Обредния дом в Карлово от 16:00 часа квартет " Светоглас " ще извърши църковни песнопения под надпис " В памет на Васил Левски ". В 18:00 часа на площад " Васил Левски " ще се организира възпоменателна гала във връзка 150 години от гибелта на Васил Левски.

Възпоменателният театър " С моята кончина не свършва пътят, който би трябвало да извървите " на Средно учебно заведение " Васил Левски " ще бъде показан от 19:00 часа в зрителната зала на Народно читалище " Васил Левски - 1861 година ".

Утре в 11:00 часа на площад " Васил Левски " ще се организира възпоменателен митинг-поклонение и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола. След церемонията ще се организира шествие до родната къща на Левски, през днешния ден Национален музей " Васил Левски ", където ще бъдат връчени премиите на комитет " Васил Левски " - Карлово.

Жителите и гостите на града ще имат опция да се срещнат с Христина Богданова, праправнучка на сестрата на Апостола - Яна. Ще бъде показан и трети том на поредицата за Левски " Нови документални проучвания ".

Възпоменателното отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски в Карлово е под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР