С амбиция за дигитална революция в авиационния свят международният доставчик

...
С амбиция за дигитална революция в авиационния свят международният доставчик
Коментари Харесай

Lufthansa Technik се дигитализира с нова компания, базирана в София

С упоритост за " цифрова гражданска война в авиационния свят " интернационалният снабдител на механически услуги за самолети Lufthansa Technik и българската софтуерна компания CleverPine оповестиха основаването на общо сдружение - ViTech. То ще създава програмен продукт за международната група, излиза наяве от известие до медиите.

Централата на ViTech ще е в София, като това е несъмнено като " стратегическо " решение - от повече от 15 година Lufthansa Technik работят у нас и съгласно компанията " столицата ни има богат капацитет и отлично развита новаторска софтуерна общественост ", в това число в лицето на сътрудниците им от CleverPine.
 Lufthansa Technik трансформира София в най-голямата си база за ремонт на самолети в Европа
Lufthansa Technik трансформира София в най-голямата си база за ремонт на самолети в Европа

Компанията влага 40 милиона евро в нов хангар и три индустриални линии

На уеб страницата си ViTech се дефинират като " звеното за софтуерна разработка на Lufthansa Technik ", което основава цифровите артикули за другите останали елементи от компанията и модернизира съществуващи процеси: " Създаваме връзката сред самолетните компании и услугите за сериозна поддръжка, ремонт, възобновяване и модифициране на самолети ".

Вече е почнало и попълването на екипа с над 85 свободни позиции за софтуерни инженери, дизайнери, експерти по данните, инженерни мениджъри, DevOps и така нататък

Lufthansa Technik са един от огромните задгранични работодатели у нас с над 1200 квалифицирани чиновници. В София е една от най-мащабните бази за ремонт на самолети в границите на групата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР