С актуализация на бюджета правителството отпусна 2,1 млрд. лева допълнително

...
С актуализация на бюджета правителството отпусна 2,1 млрд. лева допълнително
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 2,1 млрд. лева за покупката на самолети за армията ни


С актуализация на бюджета държавното управление отпусна 2,1 милиарда лв. в допълнение на военното министерство за закупуване на нови изтребители F-16. Решението беше взето на изключително съвещание на кабинета в понеделник.

"На база на извършените договаряния публично беше показано предложение за подписване на четири обособени контракта сред Република България и държавното управление на Съединени американски щати за придобиването на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и обвързваните с него системи за дълготрайна употреба и поддръжка, както и цялостна подготовка на водачи и спомагателен личен състав, които подлежат на одобрение от Народното събрание. Съществен миг във финансовия модел на тези контракти е методът на заплащане, който планува избраната цена (стойност - estimated cost) да се подава напълно в къс период след тяхното сключване по сметка на федералното държавно управление. Депозираните средства ще се употребяват от Агенцията на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата и сигурността за осъществяване на заплащания в хода на осъществяването на договорите ", оповестяват от държавната пресслужба.

"Няма скрити разноски в договорката за покупката на самолетите F-16 Block 70 и свързаната с тях поддръжка ", разяснява зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов пред медиите в Министерския съвет. От последното съвещание на държавното управление няма промени в наличието на четирите контракта, посочи заместникът на Каракачанов.

"От общата сума към момента не са приспаднати 60-те млн. $, която Съединени американски щати ще желаят позволение от Конгреса да поемат ", подсети още Запрянов. И добави, че поради договорката за изтребителите военните отсрочват заплащания за нови бойни кораби и бронирани машини на стойност над 256 млн. лева за идната година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР