С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 98-та годишнина

...
С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 98-та годишнина
Коментари Харесай

Икономическият университет чества 98 години

С академично празненство и връчване награди бе маркирана 98-та годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо учебно заведение в страната участваха кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев - пълководец на Военноморски сили, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и България, Лилия Христова – шеф на дирекция „ Образование, юношески действия ", представители на Общински съвет – Варна, някогашни ректори на университета и посетители.

„ Използвам случая да Ви поздравя за постигнатите високи резултати в просветителния развой, за приноса ви в одобряването на Варна като учебен център в народен и районен мащаб, и одобряване на идеята Варна - град на знанието. Сигурен съм, че с общи старания и с силата на студентите на Икономически университет дружно можем да реализираме доста в тази посока. Варна беше определена за един от 30-те новаторски цифрови хъба на Европейската комисия, следва доста работа в това направление “, съобщи кметът Иван Портних.

Ректорът на образователното заведение проф. Пламен Илиев връчи академичната премия „ Проф. Станчо Чолаков “ на проф. дин Гарабед Минасян - академик в региона на финансите, макроикономиката и банковото дело. Наградата „ Студент на годината 2017 “ получиха Михаил Димитров в компетентност „ Финанси “, Адриан Калчев - компетентност „ Счетоводство “ и Диана Димова - Колежа по туризъм. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР