С 91 гласа за“, 3 “против и 66 “въздържали се

...
С 91 гласа за“, 3 “против и 66 “въздържали се
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха промени в Закона за лечебните заведения, БСП се присмя на вносителите


С 91 гласа „ за “, 3 “против ” и 66 “въздържали ” се депутатите одобриха на първо четене измененията в Закона за лечебните заведения, съобщи БГНЕС.

Законодателната самодейност дава отговор на нуждата от привеждане на Закона за лечебните заведения в сходство със Закона за обществените предприятия (ЗПП) във връзка с условията за избиране и назначение на членове на органите за ръководство и надзор на държавните и общински лечебни заведения, както и на условията за предварителното преустановяване на контракта.

От Българска социалистическа партия споделиха, че няма да поддържат законопроекта. По думите на проф. Георги Михайлов вносителите не знаели по какъв начин действа едно лечебно заведение.

„ Тези промени не са в полза на опазването на здравето и приканвам към една сериозна полемика в зала и отсрочване на приемането на тази законодателна самодейност “, съобщи Михайлов.

Вносителят на законопроекта Даниела Дариткова сподели, че това не е по този начин и с тези ремонти се дава опция експертите да преподават, както и се дефинира всеки член в управническия орган да работи единствено там.

От своя страна социалистът съобщи, че не става дума за преподаването.

„ Става дума за работата в лечебното заведение, за експертите, които са в това лечебно заведение и няма да могат да вземат участие в управническите бордове на лечебните заведения “, уточни терзанията си той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР