С 86 гласа за, парламентът прие отчета на Съвета за

...
С 86 гласа за, парламентът прие отчета на Съвета за
Коментари Харесай

Отчетът на СЕМ за 2019 г. - през призмата на спорове за фалшивите новини

С 86 гласа „ за ”, Народното събрание одобри доклада на Съвета за електронни медии (СЕМ) за 2019 година.
Дебатите по отношение на доклада на Съвет за електронни медии минаха в разногласия какво тъкмо прави органът и какво не прави на тематика " подправени вести " - и с образци за 5G, само че не и пояснение кой разгласява такива неща и може ли да се назовава медия т.е. по какви критерии някой ще го смята за такава. Но обстановката най-добре обобщи депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин – по какъв начин електронните медии да бъдат контролирани, като политическите партии не могат да се схванат? Електронното пространство е огледало на политическото, по думите му.
По думите на Ебатин, особено в електронното пространство всеки търси своето място и съгласно позволяващите му да се развива политически ползи. Депутатът беше безапелационен – когато политиците съумеят да се схванат за публичния модел на развиване, тогава може да приказваме за битка с подправените вести и то посредством разпознаването им от самото общество с помощта на държанието на политиците.
Иначе Българска социалистическа партия разгласи, че ще гласоподава срещу отчета, а " Воля " акцентира, че ще се въздържи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР