С 68 гласа за Събранието на Република Северна Македония одобри

...
С 68 гласа за Събранието на Република Северна Македония одобри
Коментари Харесай

Македонският парламент одобри френското предложение

С 68 гласа " за " Събранието на Република Северна Македония утвърди проекто-заключения, с които дава мандата на държавното управление на Димитър Ковачевски да договаря в границите на тъй наречените " френско предложение ".

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ напусна залата преди гласуването, съобщи Българска национална телевизия. Предложенията минаха с гласовете на ръководещите СДСМ и албанските партии от ръководещата коалиция и опозицията.

Депутатите задължиха държавното управление, външното министерство и преговорния екип в диалозите с Европейски Съюз да се придържа прецизно към изискването за ценене на езиковите, идентичностни, исторически и културни особености на македонския народ като точки, по които не се договаря с Европейски Съюз, показва още Българска национална телевизия.

На гласуването в залaта участва посланикът на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гиър.

Оттук нататък София и Скопие би трябвало да подпишат двустранен Протокол по член 12-и от Договора за другарство и добросъседство с съответни ограничения и периоди за осъществяване на договореностите по историческите въпроси сред двете страни, ограничения против говора на омразата и други Протоколът ще бъде част от Преговорната рамка посредством директна отпратка и от неговото осъществяване ще зависи напредъка на Скопие в договарянията. Ще бъдат свикани две междуправителствени конференции - една политическа и втора, която ще бъде същинското начало на договаряния. Между двете Скопие би трябвало да промени Конституцията си и да впише българите наедно с останалите елементи от нации.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР