С 403 гласа българският еврокомисар Мария Габриел беше избрана за

...
С 403 гласа българският еврокомисар Мария Габриел беше избрана за
Коментари Харесай

Българка – зам.-председател на ЕНП

С 403 гласа българският еврокомисар Мария Габриел беше определена за първи заместник-председател на Европейската национална партия.

Този избор е оценка както за досегашната й работа като заместник-председател на ЕНП и еврокомисар, по този начин и оценка за ГЕРБ, сподели Бойко Борисов.

Ето какво показа след избора самата Мария Габриел:
Като самопризнание и доверие, само че и отговорност одобрявам избирането ми за първи зам.-председател на ЕНП EPP – European People’s Party с най-голям резултат измежду претендентите. Благодаря на ръководителя на Политическа Партия ГЕРБ Бойко Борисов, на делегацията на ГЕРБ и сътрудниците от Съюз на демократичните сили за доверието. Благодаря на европейските водачи на ЕНП и всички, които през днешния ден ме поддържаха на Конгреса на ЕНП в Ротердам. Заедно с новоизбрания ръководител на ЕНП Manfred Weber ще работим партията да има още по-силна роля при определянето на пътя на Европейски Съюз в областите, които движат Европа напред. Като зам.-председател на ЕНП за втори мандат ще продължа да не отстъпвам дела като Европа – водач в нововъведенията и науката, Европа – дом на гениите и Европа на полезностите. Ще продължа да работя за ЕНП – партия, инвестираща в образованието, науката, младежта и културата. Със сърце и прагматизъм ще работя да надградим постигнатото.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР