С 2 точки в дневния ред ще се състои последното

...
С 2 точки в дневния ред ще се състои последното
Коментари Харесай

Ива Митева: Няма коалиция на старите партии, утре гласуваме ...

С 2 точки в дневния ред ще се състои последното преди Великден пленарно съвещание на Народното събрание на следващия ден. Това заяви председателката Ива Митева и изясни, че двете точки касаят дотъкмяване на новоприетите правила в правилника на Народното събрание и второ гласоподаване на измененията в Изборния кодекс.

" Засега са единствено тези 2 точки са към този момент, като се разбрахме на следващия ден сутринта от 8,30 часа да имаме още веднъж председателски съвет, в случай че през днешния ден водещите комисии по законопроектите внесат отчети за първо гласоподаване да се разиска дали те да не бъдат допълнени като точки в дневния ред за тази седмица ", сподели Митева.

Председателката на Народното събрание е уверена, че на следващия ден ще има нужния брой гласове за приемане на дневния ред. „ От диалозите, които организирахме, ситуацията е спокойна, считам, че ще отсъберем нужните гласове за разкриване и осъществяване на съвещанието “, сподели Ива Митева.

" Утре до 18 часа ще имат време групите да внасят предложенията си за другата седмица. Другата седмица, първата сряда е ден на опозицията, тъй че те ще имат опция да си внесат точките, които сме длъжни да разгледаме в пленарната зала ", уточни тя.

Ива Митева счита, че не може да се приказва за коалиция на старите партии ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, поради чиито гласове беше отритнат днешния дневен ред и съвещанието продължи едвам 10 минути. " Конфигурацията е такава, че мъчно се образуват болшинства и мъчно се вземат решения ", безапелационна е Ива Митева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР