С 18 се е увеличил за изминалото денонощие броят на

...
С 18 се е увеличил за изминалото денонощие броят на
Коментари Харесай

Новозаразените в Швеция с коронавирус са близо 500

С 18 се е нараснал за миналото денонощие броят на умрелите от COVID-19 в Швеция и те към този момент са общо 5500, съобщи ТАСС, като се базира на здравните управляващи. За същия интервал в страната са били регистрирани нови 475 случая на ковид. Броят на записаните инфектирани в Швеция е достигнал 74 333. 2470 индивида се нуждаят от интензивна терапия.

Ограничителните ограничения в Швеция включваха затваряне на границите за чужденци от страни отвън Европейския съюз, възбрана за събиране на повече от 50 души на едно място, рекомендация за отдалечено образование за учениците от горните класове и университетите и затваряне на детските градини. В страната обаче не бе наложена карантина, а магазините и заведенията за хранене работеха. На 15 юни държавното управление анулира рекомендацията за отдалечено образование.

Оттогава в Швеция още веднъж има спортни надпревари, само че без аудитория.

Главният епидемиолог на Швеция призна: Оплесках нещата

В Дания инфектираните с ковид са се нараснали през последното денонощие с 16 и към този момент са 12 916. За втори следващ ден няма нови умряли от COVID-19 и броят им остава 609. 12 045 инфектирани към този момент са се възстановили.

В датски лечебни заведения са настанени 18 носители на вируса, от които петима са на интензивно лекуване. В страната са направени проби на общо 924 644 индивида, осведоми Българска телеграфна агенция.

Разпространението на ковид в Дания не се ускорявало от май, когато стартира втората фаза от облекчаването на ограничаващите марки, с отварянето на заведенията за хранене, кафенетата и комерсиалните центрове. Впоследствие бяха отворени учебните заведения и детските градини, публичният превоз още веднъж стартира да се движи, а библиотеките, черквите и спортните зали отвориха порти. Нощните клубове в Дания обаче остават затворени до края на август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР