С 16 акта и със задържането на 5 каруци с

...
С 16 акта и със задържането на 5 каруци с
Коментари Харесай

Горските стражари задържаха 5 каруци с незаконна дървесина във Варненско

С 16 акта и със задържането на 5 каруци с противозаконна дървесина са приключили интензивните инспекции на горските стражари през миналата седмица във Варненска област.
При обход на територията на ДГС „ Провадия ” е разкрита противозаконната сеч на общо 5,2 куб. м дърва за огрев. Задържани са три каруци, както и натоварената в тях дървесина. На нарушителите са формирани 8 акта по Закона за горите.

Други две каруци, в които са открити 1 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев, са иззети в обсега на ДГС „ Цонево ”. Служителите на стопанството са съставили четири акта.

С четири акта са завършили и инспекциите в ДГС „ Суворово ”, където са арестувани 1 куб. м дърва за огрев без документи за генезис.

Три констативни протокола са съставили горските стражари при систематичния обход в ДЛС „ Шерба ”, а два – в ДГС „ Варна ”.

На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно дружество в интервала от 4 до 11 март са осъществени общо 803 инспекции. 171 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 166 – на транспортни средства, а 466 на физически лица, от които 378 са ловци. Съставени са 28 акта и 7 констативни протокола.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР