С 10% ще бъде увеличен броят на леглата за ковид

...
С 10% ще бъде увеличен броят на леглата за ковид
Коментари Харесай

Увеличават с 10% Covid легла в столичните болници

С 10% ще бъде повишен броят на леглата за коронавирус пациенти в столичните лечебни заведения. Това реши на днешното си съвещание Софийският действен щаб по предложение на шефа на СРЗИ Данчо Пенчев. Мярката се подхваща по отношение на увеличение на заболеваемостта в столицата и натиска върху лечебната мрежа.

Съгласно новия противоепидемичен проект София се намира на Етап 2, като в него се регистрира както процентът на заетите интензивни кревати, по този начин и броят болни, регистрираният растеж и записаната заболеваемост в проведени колективи.

От разкритите досега 1878 кревати са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71% от леглата за хора, които са на интензивно лекуване. Увеличението на леглата ще стане на база опциите на лечебни заведения за обезпечаване на медицински личен състав. Директорите на всички общински лечебни заведения заявиха подготвеност да усилят броя на леглата за Ковид-пациенти, написа в профила си във Фейсбус столичният кмет Йорданка Фандъкова.



От предходната седмица продължава растеж с към 30% на седмина база, като заболеваемостта на 100 хиляди души е 1756.

Присъственото образование в столичните учебни заведения продължава като по предложение на шефовете и при нужда в обособени образователни заведения се минава към образование в онлайн среда. Искане за прекосяване в онлайн среда все още има от 4 столични учебни заведения : 117. СУ " Св. Св. Кирил и Методий ", 93. СУ " Александър Теодоров - Балан ", 94. СУ " Димитър Страшимиров " в регион " Слатина " и Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника.

Към днешна дата са карантинирани 13 844 възпитаници, което прави към 9,7% от всички възпитаници в София. Карантинираните учители са 137, което е близо 1% от всички учители.

Ще продължат да работят и столичните детски градини и ясли. Броят на карантинираните групи все още е 67.

Продължава засиленият надзор в транспортните средства в София за носене на маски, както и дезинфекцията на транспортните средства.

Продължават да работят и общинските пунктове за слагане на ваксини. От началото на годината до 16 януари в тях са сложени над 13 300 ваксини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР