РЗИ София все още проучва и се свързва с контактните

...
РЗИ София все още проучва и се свързва с контактните
Коментари Харесай

РЗИ София търси контактните лица от КСНС

РЗИ София към момента изследва и се свързва с контактните лица от Консултативния съвет по национална сигурност. 

Според Заповед от 2020 година преболедувалите до три месеца преди да са контактни не подлежат на карантина. Това разясни шефът на РЗИ София Данчо Пенчев:

„ Няма да бъдат прилагани разнообразни ограничения, с изключение на тези, които важат в България. След привършване и събиране на тази информация, тогава мога да ви кажа сигурно, че ще бъдат издадени наставления. Освен публични лица, има и други хора, които са участвали като консултанти, като спомагателен личен състав “.

Облекчения при карантинираните може да има, в случай че са с бустерна доза, посочи държавният здравен контрольор Ангел Кунчев:

„ В момента ревизираме какъв е имунният статус, тъй че според от това кой какъв имунен статус има, има ли бустер или не, ще бъде подложен под друг период на карантина “.

Днес се чака да бъде издадена заповед, която понижава периода на карантиниране на инфектираните от 14 на 10 дни, а на контактните - от 10 на 7 дни. Има възможност присъствалите на КСНС да бъдат карантинирани съгласно новата заповед.

„ В мига, в който видя заповедта и от кой момент влиза в действие, тогава мога да ви отговоря, в този момент мога единствено да предсказвам “, съобщи Пенчев.

„ На процедура, зависи от това по кое време ще има бъдат връчени предписанията, по кое време те ще бъдат известени, че са под карантина. Ако вземем решението и въведем тези по-съкратени периоди, ги сложи, те ще са по новите правила, несъмнено, в случай че е по-рано - назад. Аз мисля, че може би те ще съумеят да влязат в новите периоди “, добави Кунчев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР