Рязкото увеличение на мартенските сметки за топлинна енергия е некоректно

...
Рязкото увеличение на мартенските сметки за топлинна енергия е некоректно
Коментари Харесай

Омбудсманът: Платете си парното след преизчисление на мартенските сметки

" Рязкото нарастване на мартенските сметки за топлинна сила е неточно и неясно и поради обстоятелството, че сметките през отоплителния интервал са планирани – на база потребено количество топлинна сила за отопление за предходния регистриран интервал ", безапелационна е омбудсманът доцент Диана Ковачева.
Тя е изпратила писмо до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка десетки тъжби на жители за безпричинно, по техните сигнали, повишени сметки за м. март 2020 година, начислени от „ Топлофикация София “ ЕАД.
Припомняме, е от 21 април КЕВР ревизира „ Топлофикация София “ за повишени сметки за март
В писмото си публичният медиатор упорства в изискванията на основателни подозрения за погрешно изчислени планирани сметки , както и в изключителната обстановка, при която хората имат справедливи усложнения да заплащат битовите си сметки, КЕВР да даде опция на потребителите да заплатят сметките за парно за м. март едвам откакто те бъдат изчислени вярно , като в къси периоди осведоми жителите за своето решение.
„ Очаквам от страна на Комисията за енергийно и водно контролиране да бъде осъществена справедлива и безпристрастна инспекция, както и да ме уведомите за резултатите от нея “, написа омбудсманът и добавя, че „ с оглед пълномощията на омбудсмана насочвам рекомендация да информирате по явен и понятен метод обществеността за направените констатации, като при определяне на нарушавания на нормативната уредба, касаеща образуването на отговорностите за топлинна сила, да предприемете незабавни дейности за недопускане в бъдеще на сходни случаи “.
 Препоръките на омбудсмана можете да видите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР