Рязката смяна на времето влияе върху организма, особено на хората

...
Рязката смяна на времето влияе върху организма, особено на хората
Коментари Харесай

ВНИМЕНИЕ: Застудяването носи инсулти и инфаркти

Рязката промяна на времето въздейства върху организма, изключително на хората с хронични болести, сигнализират медицинските експерти. Сривът на температурите може да ни докара до инфаркт, мигрена, болки в мускалите. Темата разяснява кардиологът доктор Любомир Христов.

„ Колкото по-ниски са температурите, толкоз по-голям риск има от коронарни, мозъчни и други болести ”, уточни специалистът.

По думите му при внезапни температурни амплитуди пациентите с недоволства се усилват.

„ Организмът изпитва стрес и се ускоряват честотите на хипертонични рецесии, инсултите и други болести. Внимателни би трябвало да са хората със сърдечни болести, тези в преклонна възраст, както и с високо кръвно налягане ”, посочи доктор Христов.

Дори дребни отклонения в среднодневните температури усилват случаите на сърдечни произшествия съгласно множеството изследвания.

Медицината от дълго време приема за несъмнено, че крайностите на термометъра са рискови за здравето изключително на възрастните и хронично болните. Но поради спорни отзиви от практиката за риск и при дребни съмнения през последното десетилетие се изследва по-детайлно въздействието на времето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР