Ryanair е заявил на производителят на самолети Boeing, че ако

...
Ryanair е заявил на производителят на самолети Boeing, че ако
Коментари Харесай

Ryanair: ако американските авиокомпании не искат да вземат самолетите Boeing MAX 10, ние ще ги купим

Ryanair е декларирал на производителят на самолети Boeing, че в случай че някои клиенти от Съединени американски щати откажат да одобряват доставка на самолети 737 MAX 10, че ще ги купи " на вярната цена ".

Най-голямата самолетна компания в Европа по брой пасажери към този момент има 150 доказани поръчки за MAX 10, най-големият аероплан от серията 737 и варианти за още 150 самолета, като първите доставки се чакат през 2027 година, съобщи Reuters.

Компанията разгласи, че чака самолетът да бъде сертифициран до края на годината и да стартира да лети при започване на идната година, макар че Федералната авиационна администрация към този момент анулира заземяването на самолети MAX 9 след случая във въздуха с панел в кабината на нов аероплан на Alaska Airlines.

Главният изпълнителен шеф на United Airlines Скот Кърби е поръчал 277 самолета MAX 10 с варианти за още 200, само че предходната компанията съобщи, че ще начертае нов проект за флота, който не включва модела, който към този момент беше беше заседнал в регулаторни и забавяния на доставките преди случая с Alaska Airlines.

" Заявихме им, че в случай че някои от тези американски самолетни компании не желаят да вземат самолетите MAX 10, Ryanair ще вземе тези самолети ", сподели основният изпълнителен шеф на Ryanair Group Майкъл О`Лиъри в по време на показване на тримесечните резултати на самолетната компания.

Той разказа MAX 10 като " трансформиращ " и съобщи, че Boeing постоянно ще прави страхотни самолети, " само че качеството в действителност би трябвало да бъде усъвършенствано ".

В момента Ryanair разполага със 136 самолета MAX 8 и 409 самолета от предходно потомство поколение 737 във флотилия от 574 самолета, само че в последна сметка възнамерява да ги усили до 210 самолета MAX 8 и до 300 самолета MAX 10.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР