Рядко си напомняме колко хиляди квадратни метра земя е унищожена

...
Рядко си напомняме колко хиляди квадратни метра земя е унищожена
Коментари Харесай

Природозащитници: Забравяме колко хиляди квадратни метра земя е унищожена заради изкопаване на въглища

„ Рядко си подсещаме какъв брой хиляди квадратни метра земя е унищожена поради изкопаване на въглища, тъй като ние доста дълго време сме разчитали на тях. Това е промишленост, която е изучила доста хора, цели градове са се създавали към въглищни мини, само че това е технология, която с времето си отмина. Помните ли по какъв начин се свързвахме между тях през 90-те и по какъв начин го вършим в този момент? “

Това съобщи Балин Балинов от „ Greenpeace “ пред радио „ Фокус “. Думите му бяха доказани и от и Венцеслава Кожухарова от “За Земята “, която добави, че когато приказваме за позитивните и негативните страни на възобновимата сила , би трябвало да не забравяме, че с нея се замества една изключителна замърсяваща промишленост , която има доста отрицателен резултат върху природата и хората.

„ Зелената сила е метода да се върви напред, само че доста зависи по какъв начин ще се създадат нещата. Един от огромните проблеми да вземем за пример са ВЕИ в аграрни земи и промяната на категорията им по един неособено законен метод. Поради това „ За Земята “ се бори на демократизация и децентрализация на енергийната система, с цел да може силата да е в интерес на хората. Да се приотизира самостоятелното ползване и консумация със солари на покривите “.

Според нея на територията на България има задоволително нарушени терени на някогашни мини, които стоят неизползвани и могат да бъдат употребявани за слънчеви паркове.

Двамата разясниха и настоящата тематика за създаване на вятърни електроцентрали в Черно море , като обявиха, че сега разногласията и част от акцията за това се водят най-вече в обществените мрежи, където липсва същински разговор . Според Балинов доста постоянно се стига до потреблението на подправени причини, а дебатът бързо се трансформира в престрелка. Той добави, че тези ВЕИ паркове съществуват от началото на 90-те години и би било неточност да си затваряме очите пред този тип технология. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР