Рядко се прави изложба не от, а за художник. Но

...
Рядко се прави изложба не от, а за художник. Но
Коментари Харесай

„От приятелите за Кольо К.“ е изложба с мисия - да се направи сайт за Кольо Карамфилов


Рядко се прави галерия не от, а за художник . Но този път думата е тъкмо за такава експозиция. Защото и художникът е не какъв да е, а Кольо Карамфилов.

„ Сигурно над 2 години обмисляме тази галерия дружно с майка ми Ина Дамянова “, описа пред Радио София Росен Карамфилов - стихотворец, публицист, художник, музикант.

Откриването на експозицията „ От приятелите за Кольо К. “ е на 15 март (вторник) от 16:00 ч. в изложба „ INTRO “ и ще може да се прегледа до 29 март.

 Изложбата има своя задача , добави Росен. Баща му е получавал дарове от негови сътрудници актьори. Част от тях ще бъдат изложени. А всички средства от продажбите ще бъдат вложени в изработката на уеб страница и след това онлайн магазин с деликатно подбрани дизайнерски продукти, носещи рисунъка и духа на Кольо.

На уеб страницата ще бъде събрана систематизирана информация за Кольо Карамфилов, кино лентата за него Хеликоптер “, както и авторският му „ Казабланка “, база данни за картините на художника.

Винаги е празник, когато вършим нещо за него . Той постоянно е бил и постоянно ще бъде с нас. Просто тъй като в никакъв случай не си е тръгвал “, добавя Росен и обмисля да се направи непрекъсната живописна галерия с картини на Кольо К. Защото до момента в България такава няма.

„ Като рисува, Росен прави съвършен контакт сред ръката и мисълта си. Това е наследил от Кольо. Рисува със храброст и персонално наличие. Също е ослепителен, само че има свои цветове “, означи с наслада Ина Дамянова по телефона.

Чуйте целия диалог на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР