Рядко нападение на видра наранява три жени, плаващи на вътрешни гуми по популярната река Монтана

...
БИЛИНС, Монт. (AP) — Рядко нападение от речна видра в
Коментари Харесай

БИЛИНС, Монт. (AP) — Рядко нападение от речна видра в южна Монтана рани три жени, плаващи във вътрешни гуми, и нанесе достатъчно сериозни рани, че една жертва трябваше да бъде транспортирана с хеликоптер до болница, съобщиха властите в четвъртък.

Атаката се е случило близо до град Кардуел на отдалечен участък от река Джеферсън, приток на река Мисури, която е популярна сред риболовците и любителите на развлечение.

Поне една видра доплува до възрастните жени на около 8: 15 часа вечерта Сряда и ги нападна, каза Морган Джейкъбсен от Montana Fish Wildlife and Parks. Жените успяха да стигнат до брега, където една от тях се обади на 911, каза той.

Раните на една жена, по лицето и ръцете й, бяха толкова тежки, че хеликоптерът беше използван, за да я изкара, Джеферсън Каза заместник-шерифът на окръга Джеймс Еверет. Състоянието й в четвъртък не беше известно. Другите имаха наранявания по ръцете.

„Това не е нещо, с което се сблъсквате много често“, каза Еверет. „Мечките го правят, лосовете също и от време на време елен, но видрите? Това не е нормално.“

Якобсен каза, че една от жените е видяла две видри предварително, но не е ясно колко са участвали в нападението.

Северните речни видри са членове на семейството на невестулките и може да достигне до 20 паунда (9 килограма) - тежко колкото малко куче - и до 47 инча дължина (1,2 метра). Те основно ядат риба.

Те могат да използват зъбите и ноктите си, за да хапят и драскат, каза Якобсен.

„Ако хората бъдат нападнати от видра, препоръчителният ни отговор е да се бият назад, махни се и излез от водата“, каза той.

Предупредителни знаци бяха поставени на точките за достъп по река Джеферсън в района на нападението.

Няма видри е видян там от сряда и няма да се правят усилия за улавяне или отстраняване на някое от животните, защото се смята, че е било отбранителна атака, каза той.

Преди две години 12-годишно момче на вътрешна гума беше нападната, но не сериозно наранена от видра на река Голяма дупка в Монтана.

Миналия месец в Калифорния морска видра привлече широко внимание с това, че агресивно се бореше с дъски за сърф от сърфисти край бреговете на Санта Круз.< /p>

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР