Рядък скелет на динозавър, известен като „Бари“, се продава на търг в Париж

...
Необичайно добре запазен скелет на динозавър, камптозавър, известен като Бари,
Коментари Харесай

Необичайно добре запазен скелет на динозавър, камптозавър, известен като Бари, ще бъде продаден в Париж следващия месец.

Динозавърът, който датира от късния юрски период преди около 150 милиона години, е открит за първи път в Уайоминг през 90-те години. Първоначално е реставриран през 2000 г. от палеонтолога Бари Джеймс, от когото е получил името си.

Италианската лаборатория Zoic, която придоби Бари миналата година, извърши допълнителна реставрационна работа по скелета, който е висок 2,1 метра (6,9 фута) и дълъг 5 метра (16,4 фута).

„Това е изключително добре запазен екземпляр, който е доста рядък“, каза Александър Гикело от парижката аукционна къща Drouot, където ще се проведе продажбата.

„Да вземем примера с черепа му, черепът е завършен на 90%, а останалата част от динозавъра (скелет) е завършен на 80%“, каза той.

Екземплярите от динозаври остават рядкост на пазара на изкуство, с не повече от две продажби годишно в световен мащаб, каза Гикело.

Скелетът, който ще бъде показан на публиката в средата на октомври, се очаква да достигне до 1,2 милиона евро (1,28 милиона долара), когато бъде пуснат в продажба на 20 октомври.

Регистрирайте се за научния бюлетин на Wonder Theory на CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР