Руснаците вече не избират мишени. Децата умират, десетки вече умират,

...
Руснаците вече не избират мишени. Децата умират, десетки вече умират,
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Украйна се провали, руските войски ще бъдат на вашите граници, Полша, Литва...

Руснаците към този момент не избират цели. Децата умират, десетки към този момент умират, за жалост. Затова имаме какво да пазиме. Ние пазиме правото си на живот.

Ако сътрудниците от НАТО не са подготвени да одобряват Украйна в Алианса заради възраженията на Русия, пактът би могъл да даде гаранции за сигурността на страната, направени взаимно с Киев.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в извънредно изявление за CNN и Reuters от бункера в Киев, в който той управлява дейностите на своите военни.

Зеленски предвижда проблеми в страните-членки на НАТО, в случай че Русия поеме контрола над страната му. „ Ако Украйна се провали, тогава всички тези войски ще бъдат на вашите граници, Полша, Литва… и ще се сблъскате с по-големи проблеми. Там ще има други провокации “, сподели той.

В едно от редките си изявленията, обещано във вторник следобяд за CNN и Ройтерс, президентът Украйна Володомир Зеленски съобщи, че до момента в който офанзивите на Москва против украинските градове не престават, напредъкът в договарянията сред двете народи ще е дребен.

„ Първо би трябвало да се стартира да се приказва. Всички би трябвало да спрат да се бият и да се върнат до тази точка, откъдето се стартира преди пет, шест дни “, сподели Зеленски.

„ Важно е да спрем да бомбардираме хора и тогава можем да продължим напред и да седнем на масата за договаряния. “

" Ние сме подготвени да приказваме за гаранции за сигурността на Украйна. Това зависи от нашите сътрудници. " - уточни Зеленски.

По думите му, сходни гаранции биха означавали опазване на териториалната целокупност на страната, отбрана на границите й, цялостна сигурност, характерни връзки със прилежащите страни, като тези задължения обезпечени на Украйна юридически.

Припомняме, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенерг, както и представители на съюзническите страни неведнъж подчертаваха, че Русия няма право на несъгласие за участието на Украйна в НАТО.

Зеленски прикани Байдън да изнесе мощно и „ потребно “ обръщение по отношение на съветската инвазия в речта си за положението на Съюза във вторник.

Попитан дали счита, че Украйна си губи времето с диалози с Русия, той сподели: „ Ще забележим “. Длъжностни лица от двете страни се срещнаха за първи път в понеделник от началото на съветската инвазия предходната седмица.

По-специално, президентът беше запитан какъв брой още може да издържи Украйна в съпротива на съветската експанзия.

„ Не знаем. Не мислим за това. Това е метафизичен въпрос. Няма значение. Не е напълно вярно, ние не се сдържаме, ние се борим и тази нация ще се бори до дъно, до края на живота си. Това е всичко. Въпросът какъв брой това управление ще издържи, несъмнено не е към нас “, сподели Зеленски.

„ Първо, за какво печелим или за какво се пазиме? Защо? Защото сме вкъщи си. Защитаваме децата, вкъщи. Правим го откровено. И считам, че би трябвало да пазим всичко, което е наше за бъдещето на нашите деца, които през днешния ден би трябвало да бъдат предпазени “, сподели президентът.

Той зададе елементарен въпрос: какво вършат руснаците в Украйна, които не схващат украинската страна? „ Те не познават тези улици, не познават тези хора, не схващат нашата философия, нашите желания, какви хора сме? Те не знаят нищо тук, просто са изпратени тук да убиват и да умират, и по тази причина сме по-силни тук на нашата земя и ще бъдем по-силни.

И те не са два пъти повече, не три, те са от пет до 10 пъти повече, доста повече са, само че ние на нашата земя като нация, сме доста повече “, акцентира президентът.

Той изрази вяра, че войната няма да продължи дълго.

„ Бих желал да имам вяра, че това няма да продължи дълго. Светът към този момент схваща, че е належащо да сложи президента на Руската федерация на масата за договаряния, до момента в който те към момента са подготвени да седнат с него на масата за договаряния. Така мисля.

И по тази причина не мисля, че това би трябвало да е доста време, тъй че не мога да ви кажа какъв брой е належащо за това. И това към този момент, за жалост, не се мери с пари, а в хора. Няма доста хора, за жалост “, сподели президентът и акцентира, че би желал да резервира украинското население.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски счита, че страните членки на Северноатлантическия контракт (НАТО) би трябвало да разработят правни гаранции за сигурност за Украйна, в случай че не са подготвени да одобряват за член Украйна.

Президентът приканва интернационалната общественост да направи повече за поддръжка на Украйна, в това число въвеждането на зона, неразрешена за полети над украинска територия.

„ Не приказваме за привличане на страни от НАТО във войната. Истината е, че всички са въвлечени във войната, тече пълномащабна война “.

" Зоната, неразрешена за полети, би помогнала доста. Това не е опит да въвлечем НАТО във войната. Русия са тези, които въвличат хора във война. Всички мислеха, че небрежно ще ни победят. Аз приказвах с президента Байдън доста пъти. Благодаря му за всичко, направено до тук. Но те не ме слушаха. Не ми повярваха, когато им споделих, че Украйна ще се бие. Ние ще се съпротивляваме повече от който и да е. Но сами против Русия няма да успеем. Просто не можем да се оправим. И когато споделям Русия, не приказвам за народа на тази страна. Говоря за армията и ръководещите. Защото знам, че доста руснаци ни поддържат. Виждате, че излизат по площадите, с цел да стачкуват. И е доста значимо да не забравяте, че в случай че Украйна падне, тези бойци ще са на вашите граници. Ще са пред Полша, Литва и така нататък И ще имате същите проблеми като нас, тъй като те отново ще стартират с провокациите ", сподели Зеленски пред публицистите.

Както означи украинският държавен глава, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън му декларирал, че не може все още да бъде обособена над Украйна неразрешена за полети зона.

„ Нашите сътрудници, в случай че не са подготвени да вземат Украйна в НАТО… защото Русия не желае Украйна да бъде в НАТО, те би трябвало да изработят общи гаранции за сигурност за Украйна “, сподели Зеленски.

„ Това значи да имаме нашата териториална целокупност, нашите граници да са предпазени, имаме специфични връзки с всички наши съседи, че сме изцяло в сигурност и гарантите, които обезпечават нашата сигурност, подсигуряват това законно “, сподели Зеленски.

Преди речта на Байдън за положението на Съюза в Конгреса във вторник, Зеленски прикани президента да внуши на американците неотложността и последствията от съветската инвазия.

„ Той е един от международните водачи и е доста значимо хората на Съединените щати да схванат, че макар обстоятелството, че войната е в Украйна… това е война за полезностите на демокрацията, свободата “, сподели Зеленски.

Зеленски повтори апелите към Съединени американски щати и НАТО да основат зона, неразрешена за полети над Украйна или да стъпят на терена.

„ Вече се обърнах и (говорих) с някои западни водачи за тази молба, тъй като имам вяра, че водачите би трябвало да поддържат демократичните страни и те би трябвало да им оказват помощ.

„ Когато приказваме за неразрешени за полети зони, ние гледаме обратно в историята… и това не значи, че би трябвало да въвлечем друга страна във войната. А и, почтено казано, знаете, всички са въвлечени във войната в този момент.

Говорил съм с Байдън доста пъти “, сподели Зеленски. „ И доста пъти съм им казвал, че Украйна ще се съпротивлява и ще се бие по-силно от всеки различен, само че сами против Русия няма да се оправим.

Ето за какво, в случай че някой желае да ни помогне, всички би трябвало да работят бързо “, добави Зеленски. „ Това е моментът. “

Съюзниците на Съединени американски щати и НАТО помогнаха на Украйна посредством снабдяване на оръжия, военно съоръжение и разузнаване, като в същото време постановиха трагични наказания на Русия. Но до момента алиансът даде ясно да се разбере, че няма проекти да изпраща бойци в Украйна, която не е член на НАТО.

Докато хората от CNN и Ройтерс се срещнаха със Зеленски в бункера му в Киев, столицата – дружно с градовете в Украйна – се приготви за възобновено и засилено нахлуване от съветски сили.

Ракети бяха изстреляни покрай телевизионна кула във вторник следобяд, часове откакто Русия предизвести за така наречен „ високо прецизни “ удари по други уреди, свързани с украинските служби за сигурност.

Ракетната офанзива унищожи излъчващия хардуер, което поражда опасения, че Русия се пробва да унищожи информационната инфраструктура на града, заяви украинското министерство на вътрешните работи.

Зеленски сподели пред CNN във вторник, че Русия безсистемно нападна украинските жители и исторически забележителности.

„ Както виждате, никой не внимава доста за задачите. Виждаме, че деца се убиват… Ние пазиме правото си на живот “, сподели той и добави, че Москва „ изстрелва своите ракети против античния остарял Киев, сърцето на Киев. “

Той приказва триумфално за съпротивата на Украйна и сподели за съветските бойци: „ Те нямат визия какво вършат. Те не познават нашите улици. Те не познават този народ. Те не схващат нашата философия. Нашия нрав, нашите желания, какви хора има тук – нищо не знаят.

Те просто са изпратени да убиват и да умрат “, сподели Зеленски.

Докато ракетите се сипеха върху Киев във вторник, 60-километров съветски ескорт от танкове, бронирани транспортни средства и артилерия се насочи към украинската столица, съгласно сателитни фотоси от Maxar Technologies, до момента в който военните ускориха офанзивите си против други основни градове.

Атаките удариха и втория град на Украйна – Харков. Повече от 20 души бяха ранени, в това число дете, при детонация в държавна постройка там, заяви Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна в обява в Telegram във вторник.

Действията на Русия във вторник бележат по-интензивни бомбардировки, което поражда опасения, че повече цивилни могат да бъдат наранени при ударите. Според Организация на обединените нации минимум 102 цивилни са убити в цялата страна и 304 са ранени, макар че тези числа евентуално подценяват действителния брой.

Зеленски впечатли света с отговора си на нашествието, като отхвърли предложенията да бъде евакуиран в чужбина, а вместо това той се обръща постоянно със известия към украинците, до момента в който руснаците обсаждат Киев.

По-рано във вторник той получи аплодисменти за прочувствено послание към Европейския парламент посредством видеовръзка, в което сподели на делегатите: „ Ние се борим за живота си “.

Запитан от CNN за трансформацията му от смешен артист в международно прочут боен водач, Зеленски отговори: „ Много е съществено, не е филм… Не аз съм икона, мисля, че Украйна е икона и вдъхновяваща.

Украйна е сърцето на Европа и в този момент мисля, че Европа вижда, че Украйна е нещо особено за този свят “, добави той. „ Ето за какво не може да загуби нещо толкоз особено. “

Украинският водач изглеждаше изтощен и уплашен, само че беше отзивчиво надъхан с екипите на CNN и Reuters. Той сподели, че не е виждал фамилията си от три дни; Попитан по какъв начин протича за него един характерен ден, той сподели: „ Работа и сън. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР