Руснаците, притежаващи валидни шенгенски визи, няма да могат да влизат

...
Руснаците, притежаващи валидни шенгенски визи, няма да могат да влизат
Коментари Харесай

Руснаците с шенгенски визи вече не могат да влизат в Литва

Руснаците, притежаващи годни шенгенски визи, няма да могат да влизат в Литва по общата процедура от 00:00 ч. през днешния ден, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Влиза в действие решение на литовския Сейм от 13 септември, съгласно което във връзка със събитията в Украйна изключителното състояние се удължава до 15 декември и влизането в страната е неразрешено за съветски жители, даже в случай че те имат годна шенгенска виза.

Тази норма се поддържа и от Полша и други балтийски страни, показва ТАСС.

В същото време Вилнюс уточни категориите съветски жители, които ще бъдат позволени в страната отвън наложената възбрана. Това се отнася за съветски дипломати, представители на опозицията, чиновници на компании, извършващи транспорти до други страни от Европейски Съюз, както и за членове на фамилиите на лица, които могат да показват годно позволение за престояване в страните членки или са жители на страните членки.

По данни на Държавната работа за гранична защита към министерството на вътрешните работи на Литва през август границата на балтийската република са минали 83 000 жители на Русия, в това число тези, които са пътували директно към Калининградска област. Агенцията не прецизира броя на директните пасажери.

От началото на тази година в Литва са пристигнали 395 000 съветски жители, като над 180 000 от тях са минали през страната. 861 души не бяха позволени в Литва заради неспазване на условията на Кодекса на шенгенските граници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР