Руснаците масово одобряват специализираната военна операция в Украйна.86,6% от руснаците

...
Руснаците масово одобряват специализираната военна операция в Украйна.86,6% от руснаците
Коментари Харесай

Актив груп: 40 % от руснаците смятат, че Русия трябва да нахлуе в България след Украйна

Руснаците всеобщо утвърждават " профилираната военна интервенция " в Украйна.

86,6% от руснаците толерират и поддържат евентуалното нахлуване на територията на Европейския съюз, в това число: Полша, Естония, Латвия, Литва, България, Чехия, Словакия и други, както демонстрират резултатите от социологическото изследване на „ Актив. Група ”.

75,5% от руснаците утвърждават концепцията за военна инвазия в идната страна и считат, че това би трябвало да бъде Полша.

39 % са на мнение, че идната страна би трябвало да е България.

Според интервюираните това е разумно продължение на по този начин наречената „ военна специфична интервенция на Руската федерация “.

Освен това, съгласно изследването, 75% от интервюираните толерират в друга степен потреблението на нуклеарни оръжия от тяхното държавно управление.

Докато единствено 13,4% от руснаците имат отрицателно отношение към военното настъпление в други страни , 46% от интервюираните са безусловно сигурни, че съветското държавно управление би трябвало да нападна Европейски Съюз, а 40,6% допускат възможно разширение на военните дейности.

Трите страни, които съгласно анкетата ще бъдат ориентирани от Русия, са: Полша (75,5%), балтийските страни, измежду които Естония, Литва, Латвия (41%), България, Чехия, Словакия и Унгария (39,6%).

В анкетата респондентите имаха опция да изберат няколко страни. Само 25,5% от руснаците са изрично срещу потреблението на нуклеарни оръжия. Сред интервюираните 40,3% считат нуклеарната офанзива за безусловно допустима, а 34,3% ще поддържат до известна степен сходно решение от съветските управляващи.

Общественото мнение на Русия може да бъде маркер за евентуалните дейности на Кремъл за международната общественост.

„ Общото усещане от анкетата е, че руснаците, които са се съгласили да поддържат връзка с интервюиращите, са нападателни освен към Украйна, само че и към Европейски Съюз. Респондентите или отхвърлят да поддържат връзка, откакто научат тематиката на изявлението, или декларират подготвеност да поддържат и утвърждават по-нататъшни съветски нахлувания в други страни “, разяснява Андрий Еременко, създател на изследователската компания „ Актив груп “.

Социолозите от украинската компания „ Актив Груп ” взеха решение да проучат в допълнение доколко съветското общество е нападателно. За отговор на него е извършено телефонно (чрез месинджъра на Viber) анкета по форматирана методика (извадката е представителна съгласно субекта на федерацията, пола и възрастта на респондента). При правенето на въпросите е употребен наложителен език за съветската среда. Така вместо „ настъпление “ и „ война “ в анкетата се употребява думата „ специфична интервенция “, украинските сили за сигурност бяха наречени „ нацисти “ и т. н. Разбира се, вместо „ в Украйна “ беше казано „ на Украйна “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР