Руснак откри в Сибир перфектно запазена глава на вълк от

...
Руснак откри в Сибир перфектно запазена глава на вълк от
Коментари Харесай

Гигантска праисторическа вълча глава откриха в Сибир

Руснак откри в Сибир съвършено непокътната глава на вълк от ледената ера с идеално съхранени четина и челюст. Остава неразбираемо по какъв начин животното в миналото е било обезглавено.

Не желаете да срещнете това животно в гората.

Руснакът Павел Ефимов прави необикновеното изобретение през предходната година в Якутия, район в североизточна Русия, написа „ Siberian Times “.

Останките на праисторическото животно били открити на брега на река Тирехтях. Вечният лед е консервирал главата по съвършен метод. Черепът, дебелата четина и идеално съхранената челюст са били изследвани от съветски и японски учени. Очите обаче не са устояли на времето. Изледователите са проучвали находката с компютърен томограф и споделят, че даже мозъкът е недокоснат.

40 сантиметрова глава.

Главата на животното е датирана от преди 40 хиляди години, което значи, че вълкът е живял през последната ледена ера, която завършва преди повече от 10 хиляди години. Големината на главата е в действителност впечатляваща. Дължината й е към 40 сантиметра. Главите на актуалните вълци са с дължина значително по-малка от 30 см. Така учените заключават, че животното е било сензитивно по-голямо от актуалните екземпляри.

„ Каква е била точната му величина към този момент не можем да кажем, “ разяснява палеонтологът Алберт Протопопов. Останките на подобен вълк от плеистоцена са неповторима находка, изяснява той. Учените желаят в този момент да реконструират цялото тяло и да го сравнят с екземплярите от сегашното. За задачата е плануван ДНК тест. „ Така ще разберем по-добре по какъв начин се е развил типът. “ В момента на гибелта животното е било на възраст сред 2 и 4 години.

Защо е непокътната единствено главата и по какъв начин е била отделена от тялото учените не могат да кажат. Малко евентуално е, споделят те, главата да е била отделена от ловджия, който да я е съхранил като трофей. В този район сходна ловна просвета не е известна.

Главата евентуално е била отделена при замръзването в почвата, спекулират учените. Вечният лед в Сибир е предложил и други находки на сходна възраст, като да вземем за пример остатъци на мамути.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР