Руското ядрено гориво остава План Б за АЕЦ Козлодуй“След по-малко

...
Руското ядрено гориво остава План Б за АЕЦ Козлодуй“След по-малко
Коментари Харесай

Вечерни новини: План Б за горивото за АЕЦ „Козлодуй“; „Булгартрансгаз“ проучва интереса за водород

Руското нуклеарно гориво остава План Б за АЕЦ „ Козлодуй “
След по-малко година се чака да настъпи началото на края на монопола на Русия върху доставките на нуклеарно гориво за единствената българска атомна електроцентрала АЕЦ „ Козлодуй “. Държавата към този момент е почнала процеса по диверсификация, а първата доставка на свежо нуклеарно гориво за V Блок се чака да бъде направена от американската Westinghouse през април 2024 година
„ Булгартрансгаз “ изследва интереса за транспорт на водород
Газовият оператор „ Булгартрансгаз “ стартира необвързващо пазарно изследване за търсене на потенциал за транспорт на водород. Целта е да се тества интереса на пазарните участници към евентуалното потребление на водород като част от бъдещия енергиен микс.
Втори опит: Кабинетът дава медицинските хеликоптери на „ Хели Мед Сървиз “
След като преди седмица транспортният министър Георги Гвоздейков разгласи, че ликвидацията на сдружението „ Хели Мед Сървиз “, което би трябвало да ръководи незабавната помощ по въздух, ще бъде спряна, в този момент отрасловото ведомство прави още една крачка към осъществяване на концепцията. За публично разискване е импортиран план за изменение на Устройствения устав на Държавния авиационен оператор (ДАО), на който служебната власт разпореди оперирането на медицинските хеликоптери.
Една предприемчива дама, решена да промени жилищното строителство в България
Нина Манчорова е от тези младежи, които са решени да оставят диря след себе си. Да се борят за по-добро бъдеще и запазване на околната среда. Вдъхновена от своите преподаватели, до момента в който учи архитектура в Англия, тя открива метод да трансформира дървото в съвършения дом на XXI век – екологичен, енергийно ефикасен и оптимално непосредствен до природата.
Фед допуска още повдигания на лихвите
Представители на Федералния запас (Фед) са изразили угриженост на последната си среща за темпа на инфлацията и са споделили, че в бъдеще може да са нужни повече покачвания на лихвите, в случай че изискванията не се трансформират. Това излиза наяве от оповестения в сряда протокол от двудневната среща на Федералната комисия на отворените пазари (FOMC) през юли, когато бе решено лихвите да бъдат увеличени с още четвърт процентен пункт.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР