Руското външно министерство заяви, че опитите на Запада и групата

...
Руското външно министерство заяви, че опитите на Запада и групата
Коментари Харесай

Москва: Опитите на Г-7 да изолират Русия влошават глобалната продоволствена криза

Руското външно министерство съобщи, че опитите на Запада и групата на страните от Г-7 да изолират Москва са влошили световния дефицит на храна , оповестява Агенция Ройтерс.

Външните министри на Г-7 дадоха обещание в събота да засилят икономическата и политическата изолираност на Русия, да продължат да доставят оръжия на Украйна и да работят за облекчение на дефицита на храна, произлизащ от нашествието на Русия в съседката й на 24 февруари.

" Опитите да се отклони Русия стопански, финансово и логистично от дългогодишните канали на интернационално съдействие единствено изострят икономическата и продоволствената рецесия ", се споделя в изказване на външното министерство.

" Трябва да се означи, че едностранните дейности на западните страни, най-вече от Групата на седемте, изостриха казуса с спирането на логистичните и финансовите вериги на доставките на храни на международните пазари.

Преди войната Украйна и Русия взеха дружно към 29% от производството на пшеница за международния пазар.

Москва назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция " за разоръжаване на Украйна и отбраната й от фашисти. Украйна и Западът споделят, че фашисткото обвиняване е безпочвено и че войната е неуместен акт на експанзия.
 Г-7 подлага на критика остро прекъсването износа на пшеница от Индия
Г-7 подлага на критика остро прекъсването износа на пшеница от Индия

Кризата ще се задълбочи още с сходни ограничения, съгласно министрите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР