Руското външно министерство съобщи, че е обявило 40 германски дипломатически

...
Руското външно министерство съобщи, че е обявило 40 германски дипломатически
Коментари Харесай

Русия гони 40 германски дипломати като ответна мярка

Руското външно министерство заяви, че е оповестило 40 немски дипломатически чиновници за личност нон грата като ответна мярка, откакто Берлин изгони същия брой съветски дипломати, съобщи Ройтерс.

В известието си дипломатическото ведомство показва, че е взело решението, откакто на 4 април Германия е оповестила " забележителен брой " чиновници в съветското посолство в Берлин за " нежелани ".

Това значи на процедура изгонването на към една трета от дипломатическия корпус на Берлин в Москва, отбелязва ДПА.

Връчен е митинг против неприятелската политика на Берлин и изгонването на 40-те съветски дипломати при започване на април, съобщи външното министерство в Москва.

Като се прибавят и роднините на дипломатите, евентуално решението на Русия ще засегне над 100 немски жители, които ще би трябвало да изоставен територията ѝ.

Руското външно министерство добави, че немският дипломат Геза Андреас декор Гайр е известен, че Кремъл не утвърждава неотдавнашни изявления на немския външен министър Аналена Бербок.

По-рано този месец тя дефинира изгонените от Германия руснаци като шпиони, " работили ежедневно в Германия срещу свободата и сплотеността на немското общество ". Бербок добави, че активността им е била " опасност за тези, които търсят протекция " в Германия.

Също през днешния ден на среща с украински оживели от Холокоста немският президент Франк-Валтер Щайнмайер назова оправдаването на войната в Украйна от съветския му сътрудник Владимир Путин симптом на " циничен " цинизъм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР