Руското външно министерство потвърди официално за десетки руснаци, ранени в

...
Руското външно министерство потвърди официално за десетки руснаци, ранени в
Коментари Харесай

Москва призна за десетки ранени руснаци в Сирия, някои от тях загинали

Руското външно министерство удостовери публично за десетки руснаци, ранени в Сирия. Ведомството добави, че някои от тях са умряли, без да удостоверява техния брой. 

Информация за убити съветски наемници в Сирия беше обявена от телевизия Си Би Ес. Тогава броят не жертвите не беше конкретизиран. От малкия екран оповестиха единствено, че те са починали при борба на 7 февруари. 

Ден по-късно от Пентагона публично оповестиха, че при американски въздушни удари са починали над 100 души от проправителствените сили на сирийския президент Башар Асад, без да прецизира дали измежду жетвите има руснаци. 

Новината се появи и в украински и в опозиционно настроени съветски медии, където разгласи, че са починали съветски наемници, като цитираният брой на жертвите варира от 100 до 600.  

Москва в началото отхвърли изцяло информацията, а по-късно призна за 5 жертви, като акцентира, че става въпрос за наемници, каквито има доста в Сирия от разнообразни страни. Информацията за стотици починали беше избрана като класическа дезинформация.

" В хода на скорошни конфликти, в които не са взели участие съветски военни и не са употребявани механически средства на на съветската войска, има починали жители на Русия и Оперативно-наблюдателно дело, има и ранени - няколко десетки ", се споделя в известие на външното министерство, оповестява РИА Новости.

" Както към този момент казахме, в Сирия има съветски жители, които са отпътували по своя воля и с разнообразни цели. Не е работа на Министерството на външните работи да прави оценка пълномощията и законността на техните решения ", отбелязва ведомството. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР