Руското външно министерство изпрати протестна нота до властите в САЩ

...
Руското външно министерство изпрати протестна нота до властите в САЩ
Коментари Харесай

Напрежение между Москва и Вашингтон заради задържан руски депутат

Руското външно министерство изпрати протестна нота до управляващите в Съединени американски щати във връзка със задържането и разпита на депутата от Държавната дума Инга Юмашева и назова случая следващото враждебно деяние, предава ТАСС.

,,Ние изричаме мощен митинг по отношение на дейностите на американските управляващи против депутата от Държавната дума на Руската федерация Инга Юмашева, която беше арестувана на летището в Ню Йорк от сътрудници на ФБР и разпитана. Това е следващата враждебна акция против Русия и нейните представители, явно ориентирана към по-нататъшно утежняване на атмосферата на руско-американските отношения'', се споделя в изказването на министерството.

От външното министерство споделят още, че американските управляващи не са в положение да управляват личните си специфични служби или не се пробват да възстановяват връзките си с Русия.

,,Възниква въпросът, че американските управляващи, обратно на изказванията си, не се стремят да възстановяват разговора, или пък не са в положение да управляват дейностите на личните си специфични служби. Инга Юмашева, като координатор на парламентарната група на Държавната дума за връзките ни с Конгреса на Съединени американски щати, беше изпратена до обществено-политическия конгрес „ Диалогът Форт-Рос ", който е точно основан, с цел да помогне за подсилване на взаимното съгласие и съдействие сред народите на Русия и САЩ'', се споделя още в изказването, представено от ''Фокус''.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР