Руското разузнаване винаги е твърдяло, че Украйна е отговорна за

...
Руското разузнаване винаги е твърдяло, че Украйна е отговорна за
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ явно са съгласни, че Украйна стои зад убийството на Дугина

Руското разузнаване постоянно е твърдяло, че Украйна е виновна за убийството на Даря Дугина, по тази причина е позитивно, че Съединени американски щати споделят тази оценка, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс и ТАСС.

Попитан за информацията на в. " Ню Йорк таймс ", че съгласно американски чиновници Киев стои зад убийството на Дугина, Песков отговори, че е добре, че Съединени американски щати очевидно са съгласни с Русия за хипотетичната роля на Украйна в нападението, съобщи Българска телеграфна агенция.

Киев отхвърли през днешния ден изказванията, че е забъркан в убийството.

Песков опроверга известията, че 700 000 руснаци са избягали от страната , откогато Москва предприе готовност на стотици хиляди резервисти, които да се бият в Украйна. Той сподели пред кореспонденти, че не разполага с точни данни какъв брой хора са напуснали Русия, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи " частична готовност " на 21 септември.

Песков съобщи, че Москва се готви напълно скоро да посрещне генералния шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси. Предвижда се той да дойде през днешния ден в Киев, а след това да замине за Москва. Посещението му евентуално ще се концентрира върху обстановката със Запорожката атомна електроцентрала, намираща се в Южна Украйна на територия, която Русия разгласи за своя.

Според Песков Русия е била известена по дипломатически канали, че не се възнамерява да бъде поканена да се включи в следствие на течовете на газ от " Северен поток ". По думите му Москва счита, че такова следствие на може да се прави без нейно присъединяване.

Говорителят на Кремъл сподели, че решението на групата ОПЕК+, в която влизат водещи производители на нефт, за понижаване на производството с 2 милиона барела дневно цели стабилизация на пазара. Според него, договаряйки понижаване на производството, ОПЕК+ е удостоверила репутацията си на организация, виновна във връзка с стабилността на пазарите.

Организацията, в която водеща роля има Саудитска Арабия, през вчерашния ден подцени апелите на Съединени американски щати да резервира равнището на петролното произвеждане и реализира договореност за неговото понижаване, което е най-голямото намаляване от началото на пандемията от ковид през 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР