Руското правителство планира да оскъпи още повече износа на торове

...
Руското правителство планира да оскъпи още повече износа на торове
Коментари Харесай

Руските торове може да поскъпнат още повече заради мита


Руското държавно управление възнамерява да оскъпи още повече износа на торове посредством митнически цени, което може да има отражение върху международната хранителна рецесия, заяви съветският бизнес ежедневник " Комерсант ", представен от ДПА.

Експортните мита върху торовете би трябвало да обезпечат спомагателни доходи от 105 милиарда рубли (1,75 милиарда долара) годишно за съветския бюджет, написа изданието.

Предложението е на министерство на финансите и следва да бъде разисквано тази седмица на държавно съвещание, ръководено от вицепремиера Андрей Белоусов.

" Решението на процедура е взето и в този момент се договаря съответната тарифна ставка ", написа вестникът, базирайки се на държавни източници.

Руският президент Владимир Путин разкритикува западните страни за глобите, които съгласно него попречват износа на съветски торове и храни, провокирайки продоволствена рецесия в бедните страни.

Но митата върху съветските торове могат също по този начин да усилят натиска върху международните вериги за доставка на храни, които към този момент са обтегнати от съветската инвазия в Украйна, климатичните бедствия и финансовите разтърсвания.

През юли Русия се съгласи да деблокира украинския експорт на храни през черноморските пристанища. Напоследък Москва се оплаква от осъществяването на договорката, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Москва твърди, че договорката е трябвало да помогне и за улеснение на доставките на торове и хранителни артикули от Русия, само че в това отношение е реализиран дребен прогрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР