Руското правителство обмисля възможна забрана за износ на бензин, за

...
Руското правителство обмисля възможна забрана за износ на бензин, за
Коментари Харесай

Русия обмисля забрана за износ на бензин

Руското държавно управление обмисля допустима възбрана за експорт на бензин, с цел да предотврати дефицита на горива в страната и повишението на цените след решение за понижаване на дотациите за рафинериите, оповестиха за " Ройтерс " източници от сектора и държавното управление във вторник.

Европейският съюз вкара възбрана за съветски рафинирани петролни артикули, в това число дизел и мазут, от началото на февруари, само че Русия усили износа на бензин с близо 50% на годишна база през първото тримесечие, доставяйки непосредствено до Африка.

Източниците също споделиха, че държавното управление може да усили размерите на наложителните продажби на бензин на стоковата борса.

Министерството на енергетиката не отговори на питане за коментар.

 Русия стартира да харчи повече, в сравнение с печели от горивата Русия стартира да харчи повече, в сравнение с печели от горивата

Руското финансово министерство възнамерява да понижи на половина дотациите за петролните рафинерии от юли, с цел да попълни засегнатата от недостиг държавна хазна.

Цените на бензина се повишават от началото на април.
Данните на " Ройтерс " демонстрират, че междинната цена на едро на горивото Ai-92, най-често употребяваният клас в Русия, е достигнала най-високата си стойност този месец от есента на 2021 година Цената на едро на по-качествения бензин Ai-95 доближи рекордно високо равнище от 60 436 рубли (777,60 долара) за звук през май.

Източници от промишлеността споделиха, че съветският експорт на бензин през април и май е бил към 200 хиляди тона на месец, спад от сред 600 хиляди тона и 700 хиляди тона през зимата.

Вътрешното ползване на бензин възлиза на към 3 млн. тона на месец.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР