Руското посолство се възмути на вандалската проява срещу бюста на

...
Руското посолство се възмути на вандалската проява срещу бюста на
Коментари Харесай

Руското посолство се възмути на вандалската проява срещу бюста на граф Игнатиев

Руското посолство се възмути на вандалската демонстрация против бюста на граф Игнатиев.

SafeNews разгласява цялата им позиция без редакторска интервенция:

През нощта против 10 януари т.г. в центъра на Варна вандали бутнаха от постамента бюст-паметник на граф Н.П.Игнатиев – съветски посланик, направил безценен принос за освобождението на България и възобновяване на нейната държавност.

Оценяваме случилото се като недалновидна хулиганска демонстрация, несвързана с формалната политика на българските управляващи. Разчитаме, че обещанията на градската администрация за ремонт на паметника и връщането му на първичното му място ще бъдат изпълнени, а нарушителите ще бъдат изправени пред отговорност.

Множество записи от камери са конфискувани от мястото към бюст-паметника на граф Николай П. Игнатиев във Варна, който стана обект на вандалска демонстрация тази нощ. Това заяви пред медиите зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов. На записите се вижда един човек, който се намира до паметника половин час след среднощ. Около 45 минути по-късно той се отдръпва по пешеходната алея към Морската градина, посочи Михов. Лицето на причинителя обаче не се вижда.

В полицията е образуван екип, който е направил оглед на произшествието

Образувано е досъдебно произвеждане и е известена прокуратурата, заяви комисар Михов и изрече мнение, че причинителят ще бъде оголен.

„ Бюстът на граф Игнатиев, който е обособен от постамента, е спретнат на несъмнено място и ще бъде възобновен в най-кратки периоди “, сподели Антония Йовчева от дирекция „ Култура и духовно развиване “ в Община Варна.

Върху металната пластина, придържаща бюста, е оказан напън, евентуално с лост, само че не са развалени детайлите по постамента

Йовчева напомни, че сигнал за случая е подаден от жител тази заран към 9:00 часа към дежурния чиновник на община Варна.

Това не е първото посягане върху бюста на граф Игнатиев във Варна. Преди 10 месеца той бе залят с багра. Тогава причинителят бе арестуван за часове и предаден на съд.

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР