Руското министерство на външните работи обяви служител на австрийското посолство

...
Руското министерство на външните работи обяви служител на австрийското посолство
Коментари Харесай

Русия изгони австрийски дипломат

Руското министерство на външните работи разгласи чиновник на австрийското посолство в Москва за личност нон грата, съобщи австрийската организация АПА. 

Дипломатът би трябвало да напусне страната до 18 април, заяви в изказване през днешния ден съветското външно министерство. Решението е взето, откакто през март австрийското министерството на външните работи изгони двама съветски дипломати, обвинени в шпионаж. 

Австрийският дипломат в Москва Вернер Алмхофер е бил извикан през днешния ден в съветското външно министерство и пред него е бил изразен: " съдбоносен митинг " за голословното от Виена оповестяване на съветските дипломати за личност нон грата. 

" Това недобронамерено решение затруднява още повече влошените поради Австрия двустранни връзки и подронва престижа на Австрия, която претендира, че е неутрална страна и център на интернационалната дипломация ", се споделя в изказването. 

Руското външно ведомство съобщи също, че ответните ограничения на дейностите на Австрия няма да се лимитират до експулсиране на дипломата, само че не даде обяснения, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР