Руското министерство на отбраната съобщи днес, че първият ракетен полк

...
Руското министерство на отбраната съобщи днес, че първият ракетен полк
Коментари Харесай

Руските хиперзвукови ракети са вече на бойно дежурство

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че първият ракетен полк с ракетните комплекси със стратегическо предопределение "Авангард " е застъпил на бойно дежурство, съобщи Франс прес.

В известие на съветското министерство на защитата се споделя, че министърът на защитата Сергей Шойгу е доложил на президента Владимир Путин, че в 10 ч. през днешния ден московско време на бойно дежурство е застъпил първият ракетен полк, въоръжен с новите ракетни комплекси със стратегическо предопределение и с хиперзвукови планиращи крилати бойни блокове "Авангард ".

През декември предходната година съветската войска сподели, че първият полк с комплексите "Авангард " ще бъде ситуиран в Домбаровската ракетна дивизия в Оренбургска област в Урал, напомнят организациите.
През март предходната година съветският президент показа ново потомство съветски ракети и ракетни комплекси, измежду които и "Авангард ", влезнал в употреба през днешния ден. Според Москва ракетите на комплекса имат скорост 20 маха, само че могат да доближат скорост от 27 маха, което е 27 пъти скоростта на звука и над 33 000 километра в час, напомня Франс прес. Ракетите могат да летят в плътните пластове на атмосферата също по този начин да сменят посоката и височината си и през март предходната година Путин сподели, че те на процедура са непобедими.

Путин съпостави "Авангард ", изпитани сполучливо през декември предходната година, със основаването на "първия неестествен сателит на Земята ". "Не мисля, че някоя друга страна ще разполага с сходно оръжие в идните години. А ние към този момент го имаме ", сподели Путин.
Руските управляващи твърдят, че този вид оръжие може да "пробие " който и да е от съществуващите в този момент противоракетни щитове.

Друго съветско оръжие, също представяно от Путин като непобедимо - междуконтиненталната балистична ракета пето потомство "Сармат " - би трябвало да бъде доставена на съветските сили през 2020 година Сармат на процедура няма ограничавания във връзка с обсега и ще може да поразява цели, прекосявайки както Северния, по този начин и Южния полюс, добавя Франс прес.

Сред другите оръжейни системи, които се създават в Русия има подводен дрон с нуклеарно задвижване, хиперзвукови ракети, предопределени за съветските изтребители, и загадъчен "боен лазер ".

Новината за комплексите "Авангард " идва броени месеци, откакто Русия и Съединени американски щати прекратиха присъединяване си в двустранния контракт за ракетите с дребен и междинен обхват, датиращ от Студената война. Бъдещето на различен двустранен контракт за понижаване на нуклеарните арсенали на двете страни и изтичащ през 2021 година към момента е неразбираемо, отбелязва Франс прес.

"Авангард " беше изпитан през декември предходната година от същата база, в която е въведен в употреба през днешния ден, напомня Асошиейтед прес. Тогава ракетите сполучливо поразиха цел в Камчатка на 6000 километра от мястото на изстрелване.
САЩ обмислят нови отбранителни тактики, с цел да се опълчват на хиперзвуковите оръжия, създадени от Русия, само че също и на такива, разработвани от Китай. Пентагонът също така в последните няколко години работи по основаването на хиперзвукови оръжия. През август американският министър на защитата Марк Еспър сподели, че съгласно него евентуално е въпрос на няколко години, преди Съединени американски щати да се снабдят с сходно оръжие.
Франс прес напомня, че тази година съветските въоръжени сили имаха и няколко случая, като най-големият измежду тях беше гърмеж на 8 август, при който починаха осем души по време на тестване на нови оръжия. Според специалисти тогава е била изпитвана крилата ракета "Буревестник " с безграничен обхват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР