Виктор Соколов: Топ руски адмирал се появява във видео разговор - след като Украйна заяви, че е бил убит при ракетен удар

...
Руското министерство на отбраната не отговори веднага, когато беше помолено
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната не отговори веднага, когато беше помолено от информационните агенции да потвърди или отрече дали г-н Соколов е бил убит.

Въпреки това във вторник министерството публикува видеозапис, показващ как г-н Соколов присъства на конференция с други висши руски военни чрез видеовръзка.

Г-н Соколов не се вижда да говори на кадрите на конференцията - ръководена от министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Не е ясно кога е заснет кадрът, въпреки че руското министерство на отбраната твърди, че срещата се е състояла във вторник.

Изображение: Г-н Соколов (на снимката вляво) се появи на военна конференция чрез видеовръзка - въпреки че не е ясно кога е заснет записът

Украинските специални части казаха в Telegram: „Тъй като руснаците бяха спешно принудени да публикуват отговор като се твърди, че Соколов е жив, нашите части изясняват информацията."

Във видеото г-н Шойгу каза, че повече от 17 000 украински войници са били убити през септември и че повече от 2700 оръжия, включително седем американски бойни превозни средства Bradley , беше унищожен.

Както Русия, така и Украйна понякога преувеличават загубите на врага във войната, като същевременно казват малко за собствените си загуби.

Аналитикът по отбраната и сигурността на Sky News професор Майкъл Кларк казва: „Разгледахме видеото, не е много ясно и скача доста.

„Намерихме човека на видеото, който най-много прилича на Соколов, и може да е той, но не е напълно ясно съвпадение.

„Може да е Соколов, разглеждайки предишни негови снимки. От друга страна, все още няма доказателство, че това видео е наистина актуално.

"Има много доказателства, че Соколов е бил в сградата, ударена в петък от няколко ракети Storm Shadow.

"Значи е възможно Соколов да е жив. Но мисля, че руснаците ще трябва да представят по-убедителни доказателства от това, ако искат да бъдат взети на сериозно по този конкретен въпрос.

"И е странно, че представянето на доста неясен видеоклип и казвайки, че той е тук някъде, и оставяйки на новинарски организации като нас да се опитат да разберат кой може да е, не е толкова ясно в съобщението, което се опитваха да изпратят.“

В понеделник специалният украински силите твърдят, че са убили г-н Соколов и 33 други офицери при ракетната атака миналата седмица срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол.

„След удара по щаба на руския Черноморски флот 34 офицери загинаха, включително командирът на руския Черноморски флот", съобщиха специалните части на Украйна в приложението за съобщения Telegram.

Прочетете повече:
Доставката на ракети с голям обсег от САЩ може да се окаже ключова
Какво иска Северна Корея от Владимир Путин и Русия?

„Още 105 окупатори бяха ранени. Сградата на щаба не може да бъде възстановена.“

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира Украйна твърдят, че са убили г-н Соколов, като вместо това препращат репортерите към министерството на отбраната.

Изображение: Екранна снимка от социалните медии показва дим, издигащ се от върха на сграда, за която се твърди, че е щабът на Черноморския флот, след ракетна атака в Севастопол Изображение: Появи се видео, показващо удара по щаба на Черно море в Севастопол

В изявление след атаката руското министерство на отбраната каза, че един военнослужещ е изчезнал, като коригира по-ранно изявление, че мъжът е бил убит.

Установените в Москва власти в Севастопол също казаха, че предприемат допълнителни мерки за справяне със зачестилите атаки на Украйна срещу Крим.

Атаката дойде след по-ранна атака срещу Севастопол, в която руска подводница и военен кораб бяха повредени.

Украински и западен източник казаха това на пристанището на Крим, което Русия анексира през 2014 г.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР