Руското министерство на образованието и науката ще окаже цялата необходима

...
Руското министерство на образованието и науката ще окаже цялата необходима
Коментари Харесай

Русия възстановя университета в Донецк, обстрелян от Украйна с касетъчни бомби

Руското министерство на образованието и науката ще окаже цялата нужна помощ на Донецкия народен университет по стопанска система и търговия след пожара, породен от украински обстрел с касетъчни муниции, съобщи ТАСС.
Прочетете още
" Министерството на образованието и науката на Русия ще окаже цялата нужна помощ на Донецкия народен университет по стопанска система и търговия „ Туган-Барановски “. Украинските терористи и техните съучастници още веднъж направиха безчовечен безчовечен акт. Късно вечерта на 5 август украинските военни обстрелваха центъра на Донецк с касетъчни муниции “, се споделя в изказване на пресцентъра на ведомството, написа Българска телеграфна агенция.

Пожарът е унищожил първата постройка на университета, където се обитават администрацията, академичната катедра и приемната комисия. Изгорели са дипломите на тазгодишните випускници, само че те ще бъдат възобновени.

" Тук се намираха администрацията на университета, образователната част, приемната комисия, конферентната зала, където се организираха съвещанията на университетския и дисертационния съвет, студентските и преподавателските синдикати, студентският медиен център и университетският музей. Изгоряха дипломите на тазгодишните абитуриенти, всички документи на приемната комисия, сървърите и компютърните лаборатории. Загубените при пожара дипломи за висше обучение ще бъдат възобновени “, добавя съветското министерство на образованието.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР