Руското финансово министерство значително намали очакванията за облагаемото производство на

...
Руското финансово министерство значително намали очакванията за облагаемото производство на
Коментари Харесай

Русия значително намалява очакванията за облагаем петрол за 2023 г.

Руското финансово министерство доста понижи упованията за облагаемото произвеждане на нефт за 2023 година, съгласно проектобюджета за идващите три години, в очакване глобите на Запада да значат общ спад в производството и размерите на пречистване, оповестява " Ройтерс ".

Продажбата на нефт и газ е един от главните източници на съветски валутни облаги , откогато руските геолози откриха находища в блатата на Сибир през десетилетията след Втората международна война.

Проектобюджетът планува съветският рандеман на петрол и газов кондензат да доближи 490 милиона тона през 2023 година (9,84 милиона барела дневно (bpd), 7%-8% спад от 525-530 милиона тона, предстоящи тази година (10,54 милиона bpd - 10,64 милиона bpd). ).

Спадът може да бъде още по-дълбок, съгласно разбор, основан на оповестените бюджетни упования за акцизи и доходи от пречистване и експорт на нефт.
 Западът съвсем подготвен с таван на цената на съветския нефт
Западът съвсем подготвен с таван на цената на съветския нефт

За използването му обаче е нужно съдействието с Индия и други страни

Бюджетните данни демонстрират, че размерите на рафинирането и износа на нефт, отговарящи на изискванията за налози, са били ревизирани надолу до 408,2 милиона звук а (8,20 милиона барела на ден) през 2023 година от предходните 507,2 милиона тона (10,15 милиона барела на ден).

От тях размерите на пречистване бяха ревизирани надолу с 56 милиона тона, или съвсем 20% , до 230,1 милиона тона от 286,1 милиона тона, следени в предходната прогноза.

Износът на нефт , отговарящ на изискванията за износно мито, се чака да бъде 178,2 милиона тона, което е с 19,4% по-малко от направените по-рано прогнози .

В мнения за " Ройтерс " финансовото министерство съобщи, че е направило своите догатки върху прогнозите на министерството на стопанската система за износа и други параметри.

" Прогнозата на Министерството на стопанската система се основава на общото нарастване на износа на нефт , в това число нарастване на износа, отговарящ на изискванията за данъчни облекчения, което е обвързвано с предстоящо нарастване на производството в залежи, които имат облекчения за износни мита ", се споделя в известието.

В допълнение към проектобюджета, което Народното събрание би трябвало да утвърди, се споделя, че отводът на редица страни да си сътрудничат с Русия в петролния бранш , както и отстъпката от продажбите на главния експорт на Русия, са довели до преразглеждане на прогнозата Траекторията на производството на нефт в Русия.

" Оценката за 2022 година беше понижена до 515 милиона тона, през 2023 година до 490 милиона тона. През 2024-2025 година равнището на произвеждане на нефт ще бъде приблизително към 500 милиона тона ", се споделя в него.

Досега съветското произвеждане на нефт, третото по величина след Съединените щати и Саудитска Арабия, бе стабилно на наказания, подкрепено от възходящите продажби за Китай и Индия.
 MAE: Русия залязва като водеща енергийна мощ
MAE: Русия залязва като водеща енергийна мощ

До 2030 година Кремъл ще загуби най-малко 1 трлн. долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР