Руско-украинските преговори приключиха, заяви участник в срещата, цитиран от ТАСС. Завършиха,

...
Руско-украинските преговори приключиха, заяви участник в срещата, цитиран от ТАСС.
Завършиха,
Коментари Харесай

Преговорите Русия - Украйна приключиха, ще има и втори рунд

Руско-украинските договаряния завършиха, съобщи участник в срещата, представен от ТАСС.

" Завършиха ", сподели източникът. По думите му договарянията, състояли се на беларуската граница, са траяли пет часа. Представителите на двете странин са се договорили да проведат нов кръг от договаряния, заяви РИА Новости.

Според членът на съветската делегация, асистент на президента Владимир Медински, участниците са разгледали в детайли целия дневен ред. Според него са открити точки, по които е допустимо да се плануват общи позиции.

Медински добави, че в идващите дни ще има нова среща, която ще се организира на полско-беларуската граница.

" Ръководствата на всяка една от делегациите ще се съветват по всички преговорни позиции с управлението на страната ", приключи помощникът на президента.

Друг представител на Русия на договарянията, ръководителят на комисията на Държавната дума по интернационалните въпроси Леонид Слуцки, в ефира на телевизионния канал " Россия 24 " означи, че " страните са се чували " и са " разкрили редица значими точки за което е допустимо да се реализира прогрес. "

От своя страна съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк сподели, че страните са определили предпочитани тематики, по които са обрисували съответни решения. Той добави, че тези тематики ще бъдат доразвити на втория кръг от договаряния. За Украйна главната цел на срещата беше да се разиска преустановяване на огъня, сподели съветникът на ръководителя на президентския офис.

Москва беше показана на договарянията от Медински, Слуцки, заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко, заместник-министъра на защитата Александър Фомин и съветския дипломат в Беларус Борис Гризлов.

От украинска страна с изключение на Подоляк, договарянията водеха министърът на защитата Алексий Резников, ръководителят на фракцията " Слуга на народа " Давид Арахамия, заместник-министърът на външните работи Николай Точицки, заместник-министърът на Върховната Рада Рустем Умеров и Андрий Костин, първи заместник-ръководител на украинската делегация в Тристранната контактна група.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР